Italijanski tim predstavio Claudija Ranierija

Novi trener Sampdorije

Italijanski tim predstavio Claudija Ranierija

E. Škorić

Claudio Ranieri se, kako se i najavljivalo, vraća u Seriju A.

Ranieri je postao novi trener Sampdorije, nedugo nakon što je završio još jednu epizodu u Romi.

Proslavljeni italijanski trener potpisao je ugovor do ljeta 2021. godine, a debitovaće na 68. rođendan protiv bivšeg kluba Rome, nakon reprezentativne pauze.

"Predsjednik želi treneru, njegovom osoblju i timu puno sreće u radu temeljenom na predanosti i strasti", saopćeno je iz Sampe, čiji je predsjednik Massimo Ferrero oduševljeno pozirao pored Ranierija.

On u Sampi mijenja Di Francesca, kojeg je, zanimljivo, zamijenio privremeno u Romi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo je 17. klub u Ranierijevoj trenerskoj karijeri, a ranio je vodio i Fiorentinu, Valenciju, Atletico, Chelsea, Parmu, Juve, Inter, Monaco, Leicester, Nantes, Fulham, reprezentaciju Grčke...

U Seriji A je na 393 meča ostvario 169 pobjeda uz 126 remija i 98 poraza. Osvojio je Premier ligu s Leicesterom prije tri godine, evropski Superkup s Valencijom 2004. godine, Kup Kralja s istim klubom 1999. godine, a osvajao je trofeje s Fiorentinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi