Italijanskom savezu 'prekipilo', Serija A se prekida?!
Mnogo nemilih scena je višđeno prije, tokom i poslije utakmice Inter - Napoli, a to bi samo trebalo preliti čašu koja je u Seriji A ionakon već puna.

Prvi čovjek saveza vrlo zabrinut

Italijanskom savezu 'prekipilo', Serija A se prekida?!

Predsjednik Italijanskog fudbalskog saveza Gabriele Garvina poručio je da razmatra čak i opciju prekida prvenstva nakon sinoćnjih dešavanja prije, tokom i nakon utakmice Inter - Napoli.

Podsjetimo, jedan navijač Intera je preminuo od posljedica udara kombija koji je pripadao navijačima Napolija, četiri navijača Napolija su zbodena nožem, dok je defanzivac Napolitanaca Kalidou Koulibaly vrijeđan na rasnoj osnovi.

Gavrina je poručio da se ovakva dešavanja više ne mogu tolerisati.

"Hoćemo li prekinuti prvenstvo? Još ne znam, ali moguće je da ćemo se odlučiti i na taj korak. Ovo što se događalo više ne možemo tolerisati. Atmosfera je zatrovana i moramo vidjeti može li se smiriti do vikenda. Ako treba, odgodit ćemo sljedeće kolo, jer je ovo prešlo svaku mjeru", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rezultat sinoćnje utakmice Inter - Napoli je zbog pomenutih dešavanja pao u drugi plan, ali dodat ćemo da je Inter na kraju slavio sa 1:0 golom u 91. minuti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi