Iturbe blizu odlaska na Otok?
Foto:EPA

Zainteresiranih ne nedostaje

Iturbe blizu odlaska na Otok?

S. Bošković

Everton i West Ham zainteresirani su za Juana Iturbea, ali Roma želi da im proda Gervinha.

Krilni igrač stigao je prošle sezone iz Verone, ali nije uspio da izbori startno mjesto kod Rudija Garcije.

Situaciju su mu dodatno otežali dolasci Iaga Falque i Mohammeda Salah, te će Iturbe vjerovatno imati još manje vremena za igru. 

Mediji iz Italija prenose da je sportski direktor Rome, Walter Sabatini u Londonu, te da pregovora sa ova dva engleska kluba. Ipak, nalazi se mnogo prepreka za kompletiranje transfera, a jedna od najvećih je ta što igrač ne želi preseliti na Otok.

Iz Rima traže oko 20 miliona eura za ovog igrača, a ni jedan od dva engleska prvoligaša nije voljan pristati na takvu cifru. Oba se nadaju da će Iturbea dovesti na jednogodišnju posudbu sa mogućnosti otkupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sabatini je Robertu Martinezu i Slavenu Biliću kao alternativu ponudio Gervinha, koji je podbacio na otvaranju sezone u Seriji A protiv Rome.

Argentinski internacionalac bliži je da prihvati ponudu West Hama, s obzirom da je već igrao za klub iz istog grada, Arsenal, te bi se u Londonu mnogo lakše snašao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.