Rumuni oslabljeni protiv Zmajeva: Defanzivac dolazi, ali samo kod doktora u Zenicu
Foto: frf.ro

Povrijedio se u Podgorici

Rumuni oslabljeni protiv Zmajeva: Defanzivac dolazi, ali samo kod doktora u Zenicu

Eldar Ganibegović

Drugo kolo Lige nacija našoj reprezentaciji donosi domaći duel protiv Rumunije. 

On je na rasporedu za dva dana na Bilinom polju, a na travnjaku Zmajevog gnijezda nećemo gledati Iuliana Cristeu, defanzivca Steaue i reprezentacije Rumunije.

Naime, on se povrijedio sinoć u Crnoj Gori, u utakmici koju je njegova reprezentacija izgubila 2:0, a na terenu je proveo svega desetak minuta.

Sumnja se na puknuće križnog ligamenta. Iulian Cristea doputovat će u Bosnu i Hercegovinu, gdje će biti podvrgnut dodatnim pregledima, izvještavaju iz FS Rumunije.

"U utakmici s Crnom Gorom Iulian Cristea je zadobio traumu lijevog koljena s oštećenjem prednjeg križnog ligamenta. On će s reprezentacijom otputovati u Bosnu i Hercegovinu, a sutra će u Zenici biti podvrgnut detaljnim pregledima", objavio je FRF na službenoj stranici.

Nakon duela u Zenici, Rumune očekuju dva domaća susreta.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prvo će ugostiti Finsku 11. juna kada mi budemo gostovali kod Crne Gore, a tri dana nakon toga ugostit će i Crnu Goru te imati priliku da se osvete za sinoćnji poraz.

U tom terminu mi ćemo na Bilinom polju igrati protiv Finske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi