Sudbina Ivajla Peteva vezana za prvi ciklus utakmica Lige nacije

Na klupi Zmajeva još najmanje nekoliko mjeseci

Sudbina Ivajla Peteva vezana za prvi ciklus utakmica Lige nacije · Saznajemo

Edmir Škorić

Bugarski sturčnjak Ivajlo Petev izgubio je povjerenje većeg dijela bh. sportske javnosti, a njegova sudbina ovisi o narednih nekoliko utakmica.

Pod vodstvom Peteva Zmajevi su igrali u posljednje vrijeme dosta loše, pa je bilo govora o eventualnoj smjeni čovjeka koji je početkom 2021. godine imenovan za novog selektora.

Petevu je protukandidat bio Sergej Barbarez, a među članovima IO FS BiH spominjao se i Zlatan Bajramović. Procijenjeno je kako od svih ranije predloženih i raspoloživih kandidata Petev ima najviše šanse da napravi dobar rezultat sa reprezentacijom BiH.

Međutim, procjene nisu bile najbolje, a Bugarin je svejedno ostao na klupi. On će naš tim voditi i u 2022. godini, barem na početku novog ciklusa Lige nacija.

Kako saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih krovnoj kući bh. nogometa, upravo će rezultati u tim mečevima odrediti budućnost Peteva na klupi Zmajeva.

Naša selekcija početkom juna gostuje Finskoj, tri dana kasnije dočekuje Rumuniju, a onda slijede dueli sa Crnom Gorom 11. i Finskom 14. juna. Ukoliko taj početak novog ciklusa Lige nacija bude ispod očekivanja, Petev će postati bivši, te će se potražiti novo rješenje.

U međuvremenu traje velika akcija BH Fanaticosa koji žele odlazak Peteva, te pojedinih članova Izvršnog odbora NFSBiH.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U prvoj akciji su polijepljeni razni plakati preko kojih se traži odlazak bugarskog trenera, a danas su novim videom otišli korak dalje.

Naime, na video snimku se može vidjeti paljanje plakata s Petevovim likom uz pjesmu u pozadini "Rat Savezu" koju izvodi poznati bh. reper Frenkie.

Top Komentari

Dugi
Rekao je da mu se sudi po rezultatima! Rezultata nema, nema ni Ivajla! Bojkot utakmice dok se on i Vico ne izbace!
16 0
isko87
Sergej Sergej Sergej Barbarez ??????????????
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti