Ivaylo Petev raduje se vijestima iz Poljske i Turske, ali i svi navijači naše reprezentacije
Foto: T. Hebib

Dobre vijesti za selektora

Ivaylo Petev raduje se vijestima iz Poljske i Turske, ali i svi navijači naše reprezentacije

E. Ganibegović

Iz Poljske i Turske stižu lijepe vijesti za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivayla Peteva.

Riječ je o dva golmana koja su bila na posljednjem spisku Bugarina za utakmice s Gruzijom i Luksemburgom u martu.

Naime, Vladan Kovačević koji je konačno dočekao u poziv u A selekciju, ali ne i debi, nakon povratka s reprezentativnog okupljanja u Rakowu je tri utakmice presjedio na klupi - pobjede protiv Warte i Legije, te remi sa Slaskom.

Ipak, sinoć se sve vratilo u normalu i on je bio između stativa gola Rakowa protiv Termalice u pobjedi od 3:0, te sačuvao mrežu protiv Murisa Mešanovića i ekipe.

Njegov Rakow je nakon 29 kola s 59 bodova treći na tabeli, no isti broj bodova imaju i prvi Lech, te drugi Pogon i u Poljskoj će se do samog kraja voditi velika bitka za titulu.

Druga dobra vijest je da je u aprilu počeo braniti i Kenan Pirić. 

Bivši golman Slobode i Zrinjskog bio je na spisku za Gruziju i Luksemburg, no preskočio je ove reprezentativne obaveze zbog porodičnih problema, a u aprilu mjesecu branio je na sve tri utakmice svog Goztepea.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nažalost, u sve tri su upisali poraz (Konyaspor, Kayserispor i Fenerbahce), no za nas i Pirića definitivno je najvažnije da je konačno počeo braniti.

Kada su u pitanju Ibrahim Šehić i Nikola Vasilj, o njima ne treba trošiti riječi. Šehić je standardan na golu Konyaspora koji je treći u turskoj Superligi, kao i Vasilj u drugoplasiranom timu njemačke 2. Bundeslige, St. Pauliju.

Top Komentari

Sary
Cuj raduje se bugar strasno ,a navijaci jedino se mogu radovati odlasku bugara i ostalog djela Krim miljea saveza
10 0
StarMoVe
Jebbbo vas Petev admine, kome je on više selektor. Narodu sigurno nije možda vici.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi