Nemanja Radonjić nije mogao da šuti i poslao je javnu poruku Ivanu Juriću
Srbijanski fudbaler vjerovatno je završio s nastupima u dresu Torina za ovu sezonu (Foto: EPA)

Nakon poniženja koje je doživio

Nemanja Radonjić nije mogao da šuti i poslao je javnu poruku Ivanu Juriću

M. Šljivak

Nemanja Radonjić je preko noći postao tema broj jedan u Italiji. Razlog je naravno scena s meča između Torina i Juventusa kada ga je trener Ivan Jurić izveo s terena 15 minuta nakon što je ušao u igru.

Hrvatski stručnjak Ivan Jurić šokirao je sve odlukom da srbijanskog fudbalera Nemanju Radonjića izvede s terena samo 15 minuta po ulasku u igru.

Radonjić je po izlasku bio vidno razočaran. Razmijenio je nekoliko riječi s Jurićem, a trener Torina je nakon meča objasnio zašto je krilnog fudbalera izveo iz igre.

Jurić tvrdi da Radonjić ne poštuje fudbal kao sport i da uopšte glavom nije prisutan na terenu.

"Pokušavam shvatiti ovakve stvari. Po mom mišljenju Radonjić ne poštuje ovaj sport. Imaš stvari koje moraš raditi na terenu, uđeš i istog trenutka radiš potpuno suprotno. To znači da glavom nisi u utakmici", rekao je Jurić i dodaje:

"Ovaj dečko posjeduje talenat, ali očigledno ga u ovih šest mjeseci, koliko radimo zajedno, nisam uspio pretvoriti u fudbalera. Kod kornera moraš biti prisutan i paziti. Nekad se izvučemo s ovakvim distrakcijama, ali danas smo platili cijenu", rekao je hrvatski stručnjak.

Oglasi

Radonjić za medije nije dao nikakvu izjavu. On se oglasio na Instagramu i imao je jasnu poruku za Jurića.

"Vjeruj u sebe čak i onda kada niko drugi ne vjeruje. Bog sve vidi", napisao je Radonjić.

Srbijanski fudbaler je ove sezone nastupio u ukupno 23 utakmice za 'Bikove'. Ostvario je učinak od četiri pogotka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Izvjesno je međutim da ovaj 27-godišnjak neće ostati u torinskom klubu. Nakon svega što se desilo to nema nikakvog smisla i on će se vjerovatno vratiti u Marseille na kraju sezone.

Radonjić je pored Torina i Marseillea igrao još za Benficu, Crvenu zvezdu i Čukarički te mlade kategorije Partizana, Empolija i Rome...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi