Pogledajte 'tragediju' Hrvatske u posljednjim sekundama - Poljud je odjednom utihnuo
Hrvatska je imala tri boda u džepu, ali loša reakcija odbrane u posljednjim sekundama koštala ih je dva izgubljena boda

Sve je bilo spremno za slavlje, ali...

Pogledajte 'tragediju' Hrvatske u posljednjim sekundama - Poljud je odjednom utihnuo

M. Šljivak

Hrvatska je večeras u Splitu na stadionu Poljud remizirala s Velsom (1:1) u prvom susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Vatreni su dominirali, ali su na kraju primili pogodak u posljednjim sekundama i ispustili su trijumf.

Hrvatsku je nekoliko sekundi dijelilo od pobjede protiv Velsa na Poljudu. Vatreni su vodili s 1:0 od 28. minute pogotkom Andreja Kramarića i činilo se kako će lagano doći do pobjede.

Ipak, u 93. minuti Poljud je utišan. Vels je iz jedne jedine šanse došao do pogotka i kući odlazi s velikim bodom.

U jednom od posljednjih napada na utakmici odbrana reprezentacije Hrvatske radi katastrofalnu grešku. Juranović je zaboravio Nathana Broadheada, a veznjak Ipswicha matira Dominika Livakovića i pogađa za 1:1.

Na Poljudu je odmah zavladao muk. Igrači i navijači reprezentacije Hrvatske ostali su u nevjerici i hvatali su se za glavu zbog svega što se desilo u posljednjim sekundama.

OVDJE pogledajte ovu nevjerovatnu završnicu i pogodak selekcije Velsa protiv Hrvatske na Poljudu.

Oglasi

Velsu je ovaj šut kod gola bio jedini udarac u okvir gola večeras. Imali su ukupno četiri bezopasna šuta, ali su uspjeli odnijeti bod.

Vatreni su sami sebi krivi. Od 19 udaraca na gol i osam u okvir, nisu uspjeli na vrijeme riješiti meč i na kraju ih je loša efikasnost skupo koštala.

Hrvatsku već za tri dana čeka novi veliki izazov. Putuju u Tursku gdje će igrati protiv ove selekcije u 2. kolu kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon neočekivanog remija s Velsom Vatreni će protiv Turske morati tražiti pobjedu. Svaki drugi rezultat bio bi poprilično loš za tim Zlatka Dalića jer svakako da nisu očekivali samo bod protiv Velsa.

Vels u utorak također igra meč 2. kola, a u Cardiff dolazi selekcija Latvije, pa su domaći veliki favoriti za osvajanje tri boda.

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahahaahhahahahahahhha
1 1
Barbarez9
Bravo ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi