Inzaghi već odredio sastav za ključnu utakmicu u borbi za Scudetto, spremio tri promjene

Džeko na klupi?

Inzaghi već odredio sastav za ključnu utakmicu u borbi za Scudetto, spremio tri promjene

Edmir Škorić

Pred Interom je još jedna jako važna utakmica.

Nakon osvojenog Kupa, sada u Interu žele duplu krunu, ali osvajanje Scudetta neće biti lako jer ne ovisi sve isključivo o njima.

Inter ima dva boda manje od gradskog rivala Milana dva kola prije kraja. Mora da ostvari obje pobjede i da se nada da će jednu od preostale dvije utakmice Rossoneri izgubiti.

Nerazzurre nakon pobjede nad Juventusom u finalu Kupa, očekuje teško gostovanje kod Cagliarija, koji i dalje nije osigurao opstanak i svakako će imati poseban motiv u duelu s aktuelnim šampionom države.

Trener milanskog tima Simone Inzaghi sprema ponovo zarotirati sastav, te je najavljeno da će napraviti tri izmjene u odnosu na prošli meč.

Edin Džeko je imao određenih problema u finalu Kupa, izašao je u 63. minuti, a vjeruje se da će mjesto u nedjelju prepustiti Joaquinu Correi, koji će zaigrati uz Lautara Martineza.

Alessandro Bastoni se oporavio od povrede i on će biti starter umjesto Danila D'Ambrosija, dok će Mattea Darmiana zamijeniti Denzel Dumfries.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema listu Corriere dello Sport, Inter će zaigrati u ovom sastavu: Handanović; Skriniar, de Vrij, A. Bastoni; Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić; Lautaro Martinez, Correa.

Naravno, kao i obično kada ne igra od početka, Džeko bi trebao ući nekih 20-30 minuta prije kraja meča.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
A da vidimo sad....hoće li ovo finale kupa,koje pada u najnezgodnije vrijeme, od 120 minuta uticati na utakmicu i konačan rasplet Serie A,a pominjemo to već sedmicama.Pored tog,na ostrvu kod Cagliarija vrijede malo drugačija pravila nego na kontinentu,i to oduvjek.Igra se za glavu i momci su sigurno među najfanatičnijim igračima u ligi.1-0 ili 2-0 u toku utakmice za Inter neće biti(ako bude)nikakva garancija za tri boda,to je potpuno sigurno,i čeka ih jedno od najgorih putovanja u goste ove sezone.Programiranih 90 minuta fudbalskog pakla!!Obavezno gledati!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi