Tlo u Splitu podrhtava, Poljud će da gori - Hrvatska se sprema za spektakularan transfer
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Povratak voljenog sina je sve bliži

Tlo u Splitu podrhtava, Poljud će da gori - Hrvatska se sprema za spektakularan transfer

Midhat Šljivak

Splitski Hajduk mogao bi u zimskom prijelaznom roku dobiti veliko pojačanje. Ivan Perišić je, prema navodima Football Insidera, postigao usmeni dogovor s Hajdukom i na Poljud dolazi već na zimu.

Ivan Perišić (34) vjerovatno je pojačanje splitskog Hajduka u zimskom prijelaznom roku. Football Insider piše da je iskusni krilni fudbaler postigao usmeni dogovor s rukovodstvom Hajduka i da je spreman da se vrati kući.

Hrvatski reprezentativac ima ugovor s Tottenhamom do ljeta 2024. godine. Međutim, zbog teške povrede za njega je sezona završena i Spursi su spremni da ga se odreknu već u januaru.

Perišić bi u tom slučaju postao član velikana s Poljuda već u januaru, no s obzirom da je na dugoj pauzi zbog operacije koljena, on bi dres Hajduka mogao obući tek narednog ljeta.

Povratak 34-godišnjeg fudbalera nešto je o čemu navijači Hajduka sanjaju. Silno ga žele vidjeti u dresu kluba u kojem je ponikao, ali za čiji prvi tim nikada nije upisao ni minute.

Oglasi

On je kao tinejdžer bio zvaničnog debija otišao u francuski Sochaux. Potom je izgradio veliku karijeru igrajući za brojne velike klubove kao što su Borussia Dortmund, Bayern i Inter.

Zvali su ga Splićani da se vrati i proteklog ljeta. Pravili su brojne akcije kako bi ga vidjeli u najdražem dresu, no on je na kraju ipak ostao u redovima Tottenhama. Sezonu je otvorio dosta dobro. Ipak, povreda ga je zaustavila i odvojila ga je od terena na duži period.

U bogatom klupskom CV-ju Perišić je još nastupao za belgijske klubove Roeseleare i Club Brugge, te njemački Wolfsburg.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Godinama unazad je standardni član reprezentacije Hrvatske. Dres Vatrenih oblačio je 129 puta i postigao je 33 golova. Bio je dio ekipa koje su ušle u povijest hrvatskog fudbala osvajanjem 2. i 3. mjesta na prethodna dva Mundijala.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi