Objava na Instagramu zbog koje se svaki Hrvat naježio, bio je tajnovit, ali su poruku svi shvatili!

To se čekalo

Objava na Instagramu zbog koje se svaki Hrvat naježio, bio je tajnovit, ali su poruku svi shvatili!

Endin Čaušević

Hrvatska je uspjela da izbori plasman na Evropsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Njemačkoj iako situacija nije izgledala bajno pred mečeve protiv Latvije i Armenije. Ponovo se vidjelo koliko ekipi nedostaje Ivan Perišić, a upravo igrač Tottenhama našao se u centru pažnje zbog objave na Instagramu.

Hrvatska je pred mečeve protiv Latvije i Armenije bila treća u grupi, no izabranici Zlatka Dalića upisali su maksimalnih šest bodova i iskoristili kiks Velsa koji je na kraju završio u baražu, a Vatreni su se direktno plasirali na Evropsko prvenstvo.

Iako je Hrvatska upisala pobjede u prethodne dvije utakmice vidjelo se koliko fale povrijeđeni igrači Daliću, a to se posebno odnosi na Ivana Perišića koji je van terena već dva mjeseca.

Perišić je zadobio tešku povredu koljena na treningu Tottenhama i čak se špekulisalo da je upitno da li će iskusni igrač biti spreman za Evropsko prvenstvo, no objava na Instagramu na to je dala jasan odgovor.

Ovaj 34-godišnjak počeo je trenirati dosta ranije nego što se očekivalo, a čak je lagano počeo da radi i s loptom što je oduševilo ljekarski tim koji prati Perišićev oporavak.

Oglasi

To je bio jasan pokazatelj da oporavk ide bolje od planiranog i čini se da bi Perišić mogao već u februaru biti spreman za povratak što su fantastične vijesti za Tottenham, ali prije svega za Dalića i reprezentaciju Hrvatske.

Objavom na Instagramu Perišić je sam nagovijestio da će biti spreman za Evropsko prvenstvo idućeg ljeta što je oduševilo navijače Hrvatske.

Perišić je objavio fotografije s mečeva reprezentacije Hrvatske i podsjetio je da je igrao na sedam velikih takmičenja u karijeri, ali da se tu priča neće završiti što je jasan pokazatelj da je njegov glavni fokus da bude u što boljoj fizičkoj formi za EP.

"Nastavit će se", napisao je, između ostalog, Perišić u objavi na Instagramu koja je oduševila hrvatsku javnost.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Perišić je za Hrvatsku debitovao još u martu 2011. godine, te je odigrao čak 129 utakmica za Vatrene i uspio je postići 33 gola.

Bio je dio reprezentacije koja je osvojila srebro na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, ali i bronzu četiri godine kasnije na istom takmičenju u Kataru. Jedan je od najstandardnijih igrača u reprezentaciji i jasno je da će biti najveće moguće pojačanje na spisku Dalića za Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti