Turci se zaigrali sa slavnim imenom Luka Modrić - Neko je izmislio perfektnu priču
Od odlaska Luke Modrića u Tursku neće biti ništa (Eibner-Presse foto / AFP)

Luka neće u Tursku

Turci se zaigrali sa slavnim imenom Luka Modrić - Neko je izmislio perfektnu priču

Midhat Šljivak

Luka Modrić (38) na kraju sezone gotovo sigurno napušta Real Madrid, a usprkos brojnim pisanjima turskih medija, karijeru Hrvat neće nastaviti u istanbulskim velikanima Fenerbahceu i Galatasarayu.

Brojni turski mediji prenijeli su prethodnih dana informaciju kako bi najveći hrvatski fudbaler svih vremena Luka Modrić karijeru trebao nastaviti u Turskoj. Kao opcije spominjali su se Fenerbahce i Galatasaray.

Međutim, od odlaska legendarnog veznjaka u Tursku neće biti ništa. Novinar Sky-a Florian Plettenberg provjerio je informacije o ovom poslu i ispostavilo se kako su turski mediji vjerovatno izmislili priču o interesu turskih velikana za Modrića.

"Luka Modrić ne ide u Galatasaray. Turski klub nije zainteresovan za Hrvata", naveo je Plettenberg, dok se Fenerbahče uopšte i ne spominje, pa je vjerovatno sve bila samo izmišljotina turskih medija.

I dok Turci izmišljaju priče o dolasku jednog od najvećih veznjaka svijeta u novom milenijumu, Luki stižu dobre vijesti iz Španije.

Oglasi

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti odlučio je na meču protiv Celte Hrvatu dati šansu od prve minute. Ove sezone je prava rijetkost da je Luka igrao od samog početka i uglavnom je šansu za igru dobijao s klupe.

Kad god je ušao u igru potpuno bi izmijenio stvari na terenu. Real je definitivno s njim potpuno drugačija ekipa, pa nije nikakvo čudo što se o njemu razmišlja i kao opciji za narednu sezonu.

38-godišnji veznjak ove sezone je odigrao ukupno 31 meč za Real Madrid i ima učinak od dva gola i šest asistencija.

Modrić 'uvrijeđen' ponudom Reala

Luka Modrić navodno je prije nekoliko sedmica dobio zanimljivu ponudu. Ponuđeno mu je mjesto u stručnom štabu Carla Ancelottija.

Oglasi

Relevo otkriva da je sin trenera Reala i njegov pomoćnik Davide Ancelotti predstavio Luki ideju o početku trenerske karijere, te da je ova ponuda poprilično uvrijedila Hrvata koji želi još igrati.

"Davide Ancelotti je došao na tu ideju. Smatrao je da je to odlična opcija za sve. On ima odličan odnos s fudbalerima, s njima razgovara o taktičkim stvarima, a s Modrićem najviše", navodi Relevo i dodaje:

"Davide dobro zna kako Luka razumije fudbal. On čita igru, analizira utakmice i predlaže rješenja. Zbog toga je pomislio da bi njegovo uključivanje u stručni štab u budućnosti bila odlična ideja."

Modrić je ponudu odbio. Naljutio se poprilično na Davidea, te mu je saopštio da on ima namjeru još igrati fudbal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Carlo Ancelotti je u nekoliko izjava saopštio da će Modrić sam odlučiti šta će dalje. Real bi mu mogao ponuditi ugovor, ali ne bi bio u prvom planu kod Italijana i to predstavlja problem za Luku koji želi igrati.

Opcije za odlazak su otvorene. Klubovi iz američkog MLS-a i Saudijske Arabije jedva čekaju da ga angažuju i vidjet ćemo šta će Luka Modrić na kraju sezone odlučiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi