Ramos razara svlačionicu slavnog kluba: Njemu lojalni prijatelji već rade na njegovom dovođenju!

Pomalo nevjerovatna vijest

Ramos razara svlačionicu slavnog kluba: Njemu lojalni prijatelji već rade na njegovom dovođenju!

Admin Čaušević

Sergio Ramos se suočava s krajem karijere. Nakon dvije sezone u PSG-u, gdje je i želio nastaviti igrati, ponovno je slobodan, kao u ljeto 2021. kada je nakon decenije i pol napustio Real Madrid. 

Španac na stolu ima ponude iz zemalja sa mnogo više novca nego prestiža, poput Saudijske Arabije ili Sjedinjenih Država, iako trenutno ne gleda ni prema jednoj od njih.

Osjeća da mu tijelo još uvijek odgovara najvećim zahtjevima i da može nastaviti igrati u ekipama s većim sportskim aspiracijama.

Tu je i pitanje porodice. Zbog svega toga, legendarni štoper se ne libi tihim glasom izraziti san koji nikada nije izgubio, završiti karijeru tamo gdje ju je i započeo, u Sevilli.

Ipak, prema navodima Marce, u Sevilli o tome ništa ne znaju. Štaviše nisu ni zagrijani za njegovo dovođenje jer smatraju da je Ramos u Real otišao na mala vrata i da je igrajući za Kraljeve stvorio neprijateljski donos sa navijačima Andalužana.

Oglasi

Do sada nije bilo kontakata između dvije strane. U Sevili uopšte ne razmišljau o tome da li bi bilo dobro imati Sergija Ramosa u posljednjoj dionici njegove karijere.

Za početak, osvajač Evropa lige je već potpisao dva centralna štopera za sljedeću sezonu: Gattonija i Badéa.). Na platnom spisku još imaima Nianzoua, Marcaoa i Rekika te svestranog Gudelja.

Trebalo bi izvesti odbrambenu revoluciju kako bi se izašalo u susret Sergiju Ramosu koji želi postati kapiten i lider tima. Bilo bi potrebno i mišljenje budućeg sportskog direktora i trenera Josea Luisa Mendilibara.

Neki igrači u svlačionici, poput bliskog prijatelja Jesúsa Navasa su za Ramosa. I ostali veterani poput Rakitića, koji bi ga dočekali raširenih ruku.

Naravno, u njegovoj odluci, osim što se od rođenja smatra igračem Seville, ide i činjenica da živi u gradu u kojem će mu vjerovatno i prebivalište kada napusti aktivni nogomet.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Druga bi stvar bila ekonomsko pitanje. Nije da se Sevilla ne približava mogućim ponudama iz Saudijske Arabije, MLS-a ili samog PSG-a, nego granicu za najveću platu postavlja Rakitić s nešto više od 3.5 milijona neto.

A klupska ideja je spustiti granicu plaća. Previše prepreka za Sergija Ramosa da ostvari ovaj posljednji san. Da bi se to ostvarilo praktično cijeli jedan tim bi se morao raspasti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi