Očajna Sevilla prodaje kompletan tim, nudi igrače kome god stigne

Crni oblaci nad Sanchez Pizjuanom

Očajna Sevilla prodaje kompletan tim, nudi igrače kome god stigne

Edmir Škorić
Teme:

Sevilla je loše otvorila prošlu sezonu, bila u jednom trenutku pred ispadanjem iz La Lige, a sezonu na kraju okončala spektakularno - osvajanjem Evropske lige čime je izborila nastup u Ligi prvaka.

Činilo s da su Andalužani tako uplovili u neke mirnije vode, ali stvarnost je drugačija. Jutros je Pepe Castro obavijestio sportski menadžment da postoji dug od 90 miliona eura i da je stoga kompletna prva ekipa stavljena na transfer listu.

Sevilla će krenuti s rasprodajom igrača. Čini se da jedna ili dvije veće prodaje ne bi bile dovoljne. Mnogi igrači moraju biti prodani da bi se očistili dugovi, planirala nova sezona i, naravno, potpisali drugi igrači.

Pitanje je kako će rukovodstvo Seville sve to uspjeti u narednih nekoliko sedmica, a da pritom ostane konkurentna u La Ligi i da igra važnu ulogu u Ligi prvaka.

Kako piše Marca, ovo je nešto potpuno neočekivano, pa čak ni na Sanchez Pizjuanu niko nije mogao predvidjeti ovakvo ljeto. Sada je svima jasno zašto je bivši direktor Monchi "pobjegao" glavom bez obzira.

Oglasi

Imena poput En Nesyrija, marokanskog golmana Bona ili Ocamposa brzo su došla u prvi plan. Dapače, iz kluba su zvali pola Evrope da ponude svoje kapitalne igrače.

Dosta njih je ponuđeno timovima iz engleske Premier lige, a naravno sada će teren ispitati i Saudijci, koji svako malo koriste priliku da neku veliku zvijezdu iz Evrope prebace na svoj kontinent.

Unatoč svim nedaćama, u Sevilli vlada optimizam i vjeruju da će imati još jednu uspješnu sezonu i da će ovaj put izbjeći situaciju u kojoj su na momente čak bili "zreli" za selidbu u niži rang.

Sevilla je rekorder Evropske lige sa pet trofeja, a posljednji su osvojili u maju nakon pobjede nad Mourinhovom Romom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Andalužani su jednom uspjeli i da osvoje špansko prvenstvo, ali bilo je to jako davno, u sezoni 1945/46, dok su Kup Španije osvajali pet puta, posljednji put u sezoni 2009/10.

Trenutna vrijednost ima procijenjena je na preko 200 miliona eura, a Youssef EN-Nesry je najskuplji igrač jer mu trenutna vrijednost iznosi 20 miliona eura. On bi, uz spomenutog golmana Bona, mogao biti jedan od onih koji će veoma brzo napustiti Sevillu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi