Srbinu šansa života - Postao je prvi golman Chelseaja!
Foto - David Klein Sportimage / AFP

U odsustvu Roberta Sancheza Petrović je broj 1

Srbinu šansa života - Postao je prvi golman Chelseaja!

Midhat Šljivak

Srpski golman Đorđe Petrović (24) bit će u narednom periodu 'jedinica' Chelseaja. On će dobiti šansu umjesto povrijeđenog Roberta Sanchez.

Chelsea je protekle sedmice zadesila nova nevolja. Tim sa Stamford Bridgea ostao je bez prvog golmana Roberta Sancheza, koji se povrijedio u utakmici protiv Evertona.

Debi u tom meču za Plavce imao je srpski golman Đorđe Petrović. 24-godišnjak je upisao svoje prve minute, a poziciju 'jedinice' imat će i u narednim utakmicama.

Sanchez će van terena biti oko četiri sedmice. Petrović je izbor Mauricija Pochettina u jako bitnim utakmicama i Argentinac ima veliko povjerenje u njega.

"Uvijek je teško kada izgubite prvog golmana. Nedostajat će nam, ali i drugi žestoko treniraju i spremni su za ovakve prilike. Imam povjerenje u sve igrače, on je došao u Chelsea jer smatramo da je veliki potencijal."

Oglasi

"Mlad je i došao je iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje se igra potpuno drugačiji fudbal. Međutim, nakon četiri-pet mjeseci rada, došao je trenutak da istupi. Imamo ogromno povjerenje i vjerujemo u njega. Vjerujem da će na Stamford Bridgeu pokazati šta zna", rekao je Pochettino.

Petrović iza sebe ima zaista zanimljivu karijeru. Iako ima samo 24 godine već je prošao puno toga.

Omladinsku karijeru proveo je u Čukaričkom, četiri godine je bio i član prvog tima uz kratkotrajnu pozajmicu u ekipi IMT.

U aprilu 2022. godine iznenadio je sve odlukom da ode u Sjedinjene Američke Države. Potpisao je trogodišnji ugovor s ekipom New England Revolution i ispostavilo se kako nije pogriješio.

Na golu ovog kluba branio je fenomenalno. Skauti Chelseaja su to primijetili i odlučili su ga angažovati proteklog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transfer je, prema određenim informacijama, vrijedan 14 miliona funti, a Srbin je s londonskim klubom potpisao ugovor na sedam godina.

Sada je dobio šansu da pokaže šta zna. Imat će barem mjesec dana ulogu prvog golmana i vidjet ćemo kako će se snaći.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Srbinu sansa zivota (ja naslova!!). Prikladnije bi bilo: Golmanu iz srbije sansa zivota. Kada su u pitanju Bosnjaci onde su oni na ovom portalu: Bosanci, Hercegovci, Krajisnici itd. Uporno se negira bosnjacka nacija na ovome portalu i tako krsi USTAV BiH. Sramota.
3 0
BosanskaSvedska
Nece ovaj dugo stajati!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi