Lukaku je razotkriven: "Rekao sam navijačima Rome da ima novi klub, već je rekao 'da'"
FOTO: Instagram

Iskusni napadač će u nove izazove

Lukaku je razotkriven: "Rekao sam navijačima Rome da ima novi klub, već je rekao 'da'"

S. Mlaćo

Romelu Lukaku će uskoro napustiti Romu. Lukaku je na posudbi u klubu iz Rima, i to iz Chelsea, no on se neće vratiti u Englesku.

Dobro informisani italijanski novinari tvrde da je Lukaku pristao na odlazak u Saudijsku Arabiju.

Veliki broj nogometaša pristao je na sjajne ugovore kod bogatih Arapa, a očigledno da su isti uspjeli 'slomiti' i Lukakua.

"Već sam rekao navijačima Rome da je odlazak Lukakua siguran. On je već rekao "da" milionskoj ponudi iz Saudijske Arabije", rekao je novinar Fabio Santini.

Lukaku je ove sezone za Romu u 18 utakmica postigao 11 pokazao. Potvrdio je svoje kvalitete, no sada će karijera silaznom pitanjom, jer je kvalitet nogometa u Saudijskoj Arabiji na niskim granama.

Potvrdile su to i brojne zvijezde, ali novac je u prvom planu pa im to i nije problem.

Oglasi

Lukaku je očigledno svjestan da od povratka na Stamford Bridge nema ništa, a nije ni za ostanak u Italiji. Bio je i u Interu, te naljutio čelnike ovog kluba kada je odbio da potpiše ugovor sa njima.

Posudba sa engleskim timom ističe mu na kraju sezone, a da li će bogati Arapi sve riješiti ubrzo i odriješiti kesu ostaje da se vidi.

Lukaku je prošao i kroz težak period u Interu kada nije bio u prvom planu trenera. To mu je naravno smetalo, a šansu su dobijali naš Edin Džeko i Lautaro Martinez. On je ranije priznao da mu je to stvaralo velike probleme i da na mnoge utakmice i nije bio fokusiran.

"Bilo je trenutaka u kojima sam mogao da eksplodiram, ranije bih to i uradio vjerovatno, ali sada nisam htio da trošim energiju. Sve ću javno reći sigurno, samo kada eksplodiram. Otkriću pravu istinu šta se dešavalo ovog ljeta i šta su mi pojedinci uradili", počeo je Lukaku i nastavio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To je bila teška sezona s dosta povreda, dramom na Svjetskom prvenstvu i pored svih golova koje sam dao sve mečeve u Ligi prvaka i Kupu Italije počeo sam s klupe. Valjda shvatate da mi nije bilo lako. Posebno to finale Lige prvaka. Nisam se dobro osjećao kada sam čuo da ću biti na klupi. I nekoliko dana kasnije nisam spavao uopšte zbog toga, ali i tih propuštenih prilika.
Sve što se dešavalo nakon toga ću da kažem jednog dana, ali sada ne želim da to radim jer sam se konačno koliko-toliko oporavio".

Lukaku je porijeklom iz Konga, ali rođen je u Belgiji. Trenutna vrijednost mu je 40 miliona eura, ali s obzirom da ima 30 godina teško je očekivati da bi neko dao i približnu svotu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi