Petev: Imali smo u Finskoj sreću, a večeras ovdje nesreću i nažalost to je fudbal

Bh. selektor nakon meča u Podgorici

Petev: Imali smo u Finskoj sreću, a večeras ovdje nesreću i nažalost to je fudbal

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Podgorici

Nakon utakmice na Gradskom stadionu održana je i press konferencija, a kako je to običaj prisutnim novinarima obratio se selektor naše selekcije Ivaylo Petev.

Bugarski stručnjak je nakon utakmice protiv Crne Gore imao šta da kaže na partiju svog tima.

"Čestitam momcima za zalaganje i žrtvovanje na meču. Kontrolisali smo igru većinu vremena, stvorili smo više šansi i nažalost dali smo samo jedan gol. To je fudbal, imali smo sreću u Finskoj, a danas nesreću u idemo dalje", kaže Petev i nastavlja.

"Tako nam je suđeno, nisam zadovoljan ovim bodovnim saldom posebno zbog meča danas, ali pokušat ćemo dobiti protiv Finske tri boda. Faul prije gola Crne Gore? Po meni je bio to to faul, ali eto ima i VAR i ne možemo ništa vratiti".

Šta je falilo da zadržite prednost?

Oglasi

"Formaciju nismo mijenjali, napravili smo grešku kod tog gola i to je bila razlika u toj akciji. Imali smo nesreću da se odbije lopta i završi u golu jer udarac uopšte nije bio jak. Imamo dva mlada štopera i moramo ih istrpiti".

Duljević nije bio u kadru večeras?

"Imao je nekih problema s mišićem i nismo rizikovali s njim. Požalio se još na treningu na tom. Protiv Finske igramo kući, napravit ćemo neke promjene, vidjeli ste da se Kolašinac 

Pjanić je izašao iz igre nešto ranije, šta je razlog?

"Neću da ga forsiram, koliko je imao snage toliko je odigrao. Odigrao je jako dobar meč kao i svi koji su nastupili danas".

Da li vas je Crna Gora iznenadila nečim večeras?

"Oni ovako igraju većinu utakmica i bili smo spremni na to. Nama je falio još samo jedan gol i to je to. Imali smo šansi".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Atmosfera je bila odlična očekujete li isto i u Zenici u utorak?

"Ambijent je bio nevjerovatan, naravno da isto očekujem i u Zenici".

Top Komentari

Adnan tz
Kako loša igra. Ova grupa je po mjeri svi su jednako loši Nažalost malo jaca ekipa bi nas samljela. Selektor ne zna gdje nas vodi
24 3
Ado_GTI
Idi čovječe pomozi nam. Hvala ti na svemu.
22 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije