Šanse za trijumf u Podgorici rastu: Pet igrača uz dvije najveće zvijezde neće nastupiti protiv BiH
Foto: T. Hebib

Utakmica se igra sutra

Šanse za trijumf u Podgorici rastu: Pet igrača uz dvije najveće zvijezde neće nastupiti protiv BiH

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra nastavlja svoj put u Ligi nacija.

Nakon remija u Helsinkiju (1:1) i pobjede protiv Rumunije u Zenici (1:0), slijedi nam gostovanje u Podgorici protiv Crne Gore.

Selektor domaće ekipe Miodrag Radulović susreće se s velikim problemima pred ovaj susret.

Naime, protiv Bosne i Hercegovine neće moći nastupiti dvije najveće zvijezde Crnogoraca, a u pitanju su naravno Stevan Jovetić i Stefan Savić.

Također, Radulović neće moći da računa na još tri standardna fudbalera, a u pitanju su Marko Simić, Uroš Đorđević i Milutin Osmajić.

Nije bajno sa zdravstvenim biltenom ni u našoj selekciji jer se još prije utakmice s Finskom povrijedio Kenan Kodro, Edin Džeko je upitan zbog povrede na utakmici protiv Rumunije, baš kao i Eldar Ćivić.

Oglasi

Adnan Kovačević bi se sutra mogao vratiti na teren nakon povrede lista nakon što je propustio uvodne dvije utakmice, ali zvanične potvrde oko toga još nema.

Što se tiče Crne Gore, protiv te selekcije još uvijek čekamo na prvi gol i pobjedu.

Do sada smo s njima odigrali dvije utakmice, obje prijateljske. Prvo smo se sastali u maju 2018. godine u Zenici na oproštaju legendi Emira Spahića, Vedada Ibiševića i Zvjezdana Misimovića, te odigrali miroljubivih 0:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Naredni meč također je završen bez pogodaka i to u junu prošle godine na Grbavici.

Nadamo se da će sutra Zmajevi biti golgeterski raspoloženi i da ćemo slaviti u svojevrsnom komšijskom derbiju koji se igra od 20:45.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Uros je bio skromni drvosjeca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi