Nakon Bugarske, ni u Rumuniji se nije proslavio: Petevu karta u jednom smjeru

Bivši selektor BiH dobio otkaz

Nakon Bugarske, ni u Rumuniji se nije proslavio: Petevu karta u jednom smjeru

Haris Zilić

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine 48-godišnji Ivaylo Petev imao je proteklih mejseci neslavnu epizodu u rumunjskom fudbalu.

Petev je krajem prošle godine preuzeo Universitateu Craiovu, ali dobio je otkaz nakon samo pet mjeseci na klupi ovog rumunjskog prvoligaša.

Ova vijest je začudila mnoge u Rumuniji jer je Petev proglašen za trenera mjeseca, a na klupi Universitatee imao pozitivan omjer.

Rumunjski klub je ovdio na 20 utakmica uz omjer od deset pobjeda, pet remija i pet poraza što je više nego dobar učinak.

Petev je Universitateu uveo u Ligu za prvaka i ekipa je trenutno trećeplasirana sa 31 bodom i sa dobrim izgledima da zaigra u Evropi naredne sezone.

Nakon svih rezultata, ali i priznanja pomalo je šokantna odluka da se uruči otkaz bugarskom stručnjaku.

Oglasi

Prije dolaska u Rumuniju Petev je vodio ekipu Ludogoretsa, a to mu je bio drugi mandat na klupi trofejnog bugarskog tima.

Bugarski stručnjak je reprezentaciju Bosne i Hercegovinu preuzeo 2021. godine i u dvije godine napravio je dosta pozitivnih stvari.

Naša selekcija se izvukla iz krize, osvojili smo i Ligu nacija što nam je omogućilo da igramo i baraž za EURO 2024. godine.

Međutim uprkos odličnom radu i sve boljoj igri naše reprezentacije NFSBiH je neočekivano odlučio da ne produži ugovor Petevu.

Nije tajna da bi navijači Bosne i Hercegovine Ivayla Peteva voljeli ponovo dijeti na klupi našeg nacionalnog tima. Iako je dočekan nož i sa dosta pesimizma, vremenom je svojim radom i zalaganjem prikupio dosta povjerenja i simpatija bh. navijača.

Top Komentari

GuiliDamou
Cekaj ba Zilicu? Ko je lud ovde? Jel ono on osvojio duplu krunu u Bugarskoj? Hajd malo razmisli, obrisi naslov, pa ga ponovo napisi, nemoj se provaljivat. Onda vam krivo bude kad vas ljudi prozivaju da nemate pojma s pisanjem…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi