Ivković: Pobjeda u Bihaću nam je vjetar u leđa

Mladi prvotimac Iskre za SportSport.ba

Ivković: Pobjeda u Bihaću nam je vjetar u leđa

Samir Mlaćo

Iskra je u Bihaću savladala Jedinstvo 2:1, te tako tek u 13. kolu Prve lige FBiH došla do prvih gostujućih bodove ove sezone.

Bugojanci su zasluženo slavili, a drugi pogodak koji je i prelomio meč djelo je mladog Muzafera Ivkovića (19) koji je svom timu već donio tri boda kada je riješio meč sa TOŠK-om na Jakliću.

Ivković nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede u Bihaću.

"U Bihaću smo imali samo jedan cilj, a on se zvao tri boda. Na samom zagrijavanju se mogli vidjeti koliko smo bili ozbiljni i željeli pobjedu. Od prve minute smo krenuli ofanzivno i napadački. Bez obzira što nismo bili miljenici sudija, mi smo se borili, bili bolja ekipa, dali zadnje atome snage i na kraju u Bugojno donijeli prve gostujuće bodove. Drago mi je što sam postigao taj pogodak, koji se na kraju ispostavio kao odlučujući. Ova pobjeda nam je vjetar u leđa pred dva susreta koliko je ostalo do kraja prvog dijela sezone", ističe Ivković.

Već u subotu na Jaklić dolazi Olimpik. Sarajlije se bore za prvo mjesto, ali u Iskri vjeruju u svoje kvalitete.

"Igrali smo u Kupu protiv Olimpika i znamo kakva nas utakmica očekuje. U toj utakmici sam bio kapiten, a pored mene priliku su dobili rezervni nogometaši i pokazali smo da iz kontri možemo stvoriti probleme subotnjem rivalu. Olimpik je jedna dobra i iskusna ekipa, ali mislim da uz maksimalnu imamo svoje šanse da dođemo do bodova. Ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u što većem broju jer će nam njihova podrška svakako trebati. Mi ćemo ostaviti srce na terenu", dodao je prvotimac NK Iskra Muzafer Ivković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ivković je ove sezone upisao 11 nastupa uz dva pogotka. Meč između Iskre i Olimpika igra se u subotu sa početkom u 13:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi