Iz Crvene zvezde otkrili odakle je sporni tenk koji je ispred Marakane
Foto: Facebook

Reakcije na glasine tabloida

Iz Crvene zvezde otkrili odakle je sporni tenk koji je ispred Marakane

Uoči utakmice između Crvene zvezde i Young Boysa glavna je tema tenk koji je postavljen ispred stadiona.

U sklopu dizanja atmosfere crveno-bijeli su se odlučili na nesvakidašnji susret, tačnije ispred stadiona Rajko Mitić su postavili tenk, na kojem je izvješena zastava "sjeverna armija", aludirajući na vojsku koja se okuplja na tribini.

Jedan je tamošnji medij dodatno dolio 'ulje na vatru' tako što je plasirao priču da se radi o tenku iz ratnih 90-ih koji je navodno bio i u Vukovaru, a kako je sama priča izazvala mnoštvo reakcija, nije se dugo čekalo na odgovor s Marakane.

''To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kome smislu'', poručili su u beogradskom klubu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Tenk se nerijetko znao naći i na tribinama na kojoj su navijači crveno-bijelih, i to u vidu koreografije kako se probija kroz razrušeni Vukovar, pa stoga i ne čudi što su postavljanje kontroverznog vozila mnogi okarakterisali kao provokaciju.

Top Komentari

Sultan Sulejman
Cetnici su fenomen nema im ravna u zlu tu su bez konkurencije!
16 0
AnijakManjo
Trebali su traktor staviti.
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi