Iz Napolija otkrili detalje zbog kojih je otišao Higuain

Oglasio se predsjednik kluba

Iz Napolija otkrili detalje zbog kojih je otišao Higuain

Prelazak Gonzala Higuaina iz Napolija u Juventus i dalje je aktuelna tema u Italiji, pa se veoma često u medijima pojavljuju nove informacije o tom transferu.

Higuain je u Torino otišao za 90 miliona eura, a navijači Napolija ne mogu da mu oproste izdaju jer su ga gledali kao svog heroja dok je nosio plavi dres.

Osim navijača, s njegovim potezom nisu se pomirili ni mnogi članovi kluba, a o razlozima zbog kojih se Argentinac odlučio na odlazak govorio je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, koji je iznio određene detalje.

"Kada smo potpisivali ugovor sa Higuainom upoznali smo njegovog oca, koji je na jednoj strani, i njegovog brata Nicolasa koji je na drugoj. Bilo je to u Veneciji, a tada smo potpisali ugovor po kojem je Higuain bio veoma dobro plaćen i ugradili smo mu otkupnu klauzulu od 95 miliona eura, odnosno 90 miliona eura za italijanske klubove. Tada su svi bili zadovoljni. Dvije godine prije isteka njegovog ugovora počeli smo pregovarati o produženju saradnje, ali tu su nastali problemi", započeo je De Laurentiis, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pregovore oko produženja ugovora započeli smo još u januaru 2016. godine, ali je njegov brat Nicolas, koji vodi brigu o Gonzalovoj karijeri, počeo iznositi neke pomalo čudne razloge zbog kojih je na kraju i otišao. Nicolas nam je poručio da Higuain želi igrati sa zvijezdama i tražio je od nas da dovedemo neke nove velike igrače. Sve je to govorio u sezoni u kojoj smo srušili svoj rekord po broju bodova i igrali odlično, a ja sam mu odgovorio da to nije samo do Higuaina, jer jedan igrač ne može sam donositi rezultate, već do cijelog tima koji je jako dobar. Mogu sa sigurnošću da kažem da smo Higuainu čak ponudili bolje uslove nego Juventus, ali on se odlučio da ode. Higuain sada igra u najjačem klubu u Italiji i vjerovatno će uzeti titulu, možda i Ligu prvaka".

Gonzalo Higuain je u dresu Napolija odigrao ukupno 146 utakmica i postigao je 91 gol. Sezona 2015/2016. mu je bila najbolja u karijeri jer je u Seriji A na 35 utakmica postigao nevjerovatnih 36 golova, dok je dva dodao i u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti