Mogu li to Juve i Roma? Napoli je Bologni ogadio ovu igru

Napolitanci slavili sa 7:1

Mogu li to Juve i Roma? Napoli je Bologni ogadio ovu igru

Edmir Škorić
Teme:

U nevjerovatnoj utakmici u Bologni Napoli je, kao gost, slavio sa visokih 7:1 u 23. kolu Serije A.

Ako je ko sumnjao u snagu Napolija, večeras se razuvjerio. Napolitanci suna Renato Dall'Ari ponižavali Bolognu, postigli su čak sedam pogodaka.

Već u šestoj minuti bilo je 2:0 za goste, a strijelci su bili Hamšik i Insigne. U 26. minuti penal za domaće, Callejon je dobio direktan crveni karton, ali je Destro promašio penal.

U 32. minuti Masian je isključen u Bologni, a u 33. minuti u strijelce se upisao i omaleni Belgijanac Mertens, pa je Napoli poveo sa 3:0. Tri minute kasnije Torosidis je smanjio na 3:1, a onda Mertens novim golom u finišu prvog dijela ovjerio pobjedu Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gosti su s dva nova gola Hamšika, koji je danas postigao hat-trick, u nastavku samo ovjerili ionako uvjerljiv trijumf, da bi u završnici treći go postigao i Mertens.

Napoli je trenutno na drugom mjestu s 48 bodova, dok vodeći Juve ima 51 bod i dvije utakmice manje. Bologna je 13. na tabeli s 27 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije