Izdominirao u Firenzi, zadovoljio i u Zenici: Saničanina čeka transfer karijere

Odličan debi

Izdominirao u Firenzi, zadovoljio i u Zenici: Saničanina čeka transfer karijere

A. Čaušević

Odavno neko nakon prvih utakmica u dresu reprezetancije nije ostavio snažan dojam kao što je to uradio Siniša Saničanin, odlični štoper Vojvodine. 

Dušan Bajević je Saničanina pozvao još za martovsko okupljanje, ali koronavirus je učinio da ovaj defanzivac sačeka nekoliko mjeseci na debi u dresu Zmajeva.

Ovaj 25-godišnjak je bio odličan protiv Italije u Firenzi, a da se radi o dobrom igraču na kojeg se može ozbiljno računati u narednim godinama potvrdio je i u Zenici protiv Poljske.

"Osjećaj je fantastičan. Želio bih se zahvaliti stručnom štabu na ukazanom povjerenu, kao i navijačima na velikoj podršci. Mnogo mi to znači. Utakmicu u Italiji smo odlično odradili, malo je nedostajalo da dođemo i do punog plijena. Dobro smo se pripremili, znali smo odakle nam prijeti najveća opasnost i mislim da smo dobro reagovali."

"U duelu sa Poljskom smo igrali u malo drugačijem sastavu i iskreno, ostaje žal što nismo osvojili barem bod. No, ne trebamo se previše osvrtati na ove dvije utakmice. Pred nama su nova, mnogo bitnija iskušenja", kazao je Saničanin za SportSport.ba.

Do novih i bitnijih iskušenja Saničanin bi mogao realizovati transfer karijere. U svojim redovima ga želi Sporting iz Lisabona, izuzetno zvučno ime i klub koji redovno igra grupnu fazu UEFA-inih takmičenja.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Dobre partije protiv Italije i Poljske portugalce nisu ostavile ravnodušnim pa su još više zagrijani za dovođenje nekadašnjeg štopera Borca koji je karijeru u Rudar Prijedoru.

Vrijednost Saničanina se procjenjuje na milion eura i Vojvodini sigurno neće tražiti manji iznos. Ugovor s klubom iz Novog Sada mu važi do ljeta 2021. godine.

Top Komentari

PeppermintSA
Momak je zaista odigrao odlično. Možda i najbolji “anonimus” koji je u zadnjih nekoliko godina nastupio za BiH. Pod “anonimusom” mislim na igrača koji nije bio u žiži javnosti i kojeg mnogi nisu poznavali.
24 0
zvjezdan10
Beton igrač. Hvala Bajeviću koji mu je dao šansu i osigurao nam još jednog stopera za narednih 10ak godina.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti