Izgradio poseban odnos: Jokanović potrošio sto miliona, pa se oprostio poput pjesnika
Sjajan primjer za naše klubove: Slaviša Jokanović tri godine je proveo na Craven Cottageu, ali ga je koštala neujednačenost ekipe koju je sklopio ovoga ljeta

Oglasio se nakon otkaza

Izgradio poseban odnos: Jokanović potrošio sto miliona, pa se oprostio poput pjesnika

Slaviša Jokanović je oglasio se nakon što je dobio otkaz u engleskom Fulhamu.

On je naime iskazao klasičnih nekoliko rečenica nakon što ga je na klupi zamijenio Claudio Ranieri, a posebno je bio emotivan prema navijačima koji ga smatraju historijskom ličnošću i prema kome su izgradili poseban odnos.

On je naime preko svojih accounta na društvenim medijima, mogao samo da kaže pozitivne stvari o vremenu koje je proveo u Fulhamu, izrazivši zahvalnost vlasniku Šahidu Khanu za priliku koju je dobio.

"Vrijeme mi je kao menadžeru fudbalskog kluba Fulham završeno jučer. Uvijek je razočaravajuće kada se ovo desi, ali o Fulhamu razmišljam s velikim ponosom i zahvalnošću. Nosim velika sjećanja nakon mog prvog sastanka u ovom fantastičnom fudbalskom klubu prije skoro tri godine."

"Zajedno smo bili na uzbudljivom putovanju. Sve je počelo kada smo izbjegli ispadanje u Prvu ligu u mojoj prvoj sezoni, prije nego što su u drugoj sezoni postigli plasman i zatim bili promovirani u Premijer ligu. Bio je to nezaboravan majski dan na Wembleyu".

"Osećam da smo navijačima kluba dali fudbalski identitet sa kojim možemo da se ponosimo. Još uvijek sam bio siguran da ćemo uspjeti da okrenemo stvari nakon našeg lošeg početka sezone, baš kao što smo uradili u prethodnoj, ali s poštovanjem prihvatam odluku kluba."

"Hteo bih da izrazim svoju zahvalnost Šahid Khanu što mi je dao priliku da upravljam ovim velikim klubom, ali hvala mu i zbog njegove ljubaznosti."

"Zahvaljujem svima u fudbalskom klubu Fulham, bilo mi je zadovoljstvo da radim sa igračima i osobljem i želim da zahvalim timu na naporima i posvećenosti."

"Na kraju, izuzetno sam zahvalan navijačima Fulhama za njihovoj podršci od trenutka kada sam stigao u klub i hvala im na riječima izuzetne podrške nakon mog odlaska.

"Želim da volim sve koji su povezani sa Fulhamom, uz najljepše želje za budućnost."

Slaviša Jokanović stigao je u Fulham iznebuha i top nakon što ga je tamošnja javnost upoznala kada je preuzeo Watford. Prema načinu kako se navijači prema njemu odnose, bez daljnjeg je s njima uspostavio trajnu vezu, no mnogi su kritični prema njegovim potezima koje je povlačio tokom prethodnog ljetnog prelaznog roka, kao i u dosadašnjem dijelu sezone.

Kritike su se najviše odnosile na neuravnoteženost ekipe. Analitičari su bili primjetili da je Fulham imao dobru i posloženu ekipu za Championship, ali da je ulazak u Premier ligu bio prevelik teret posebno za odbrambene igrače. Došlo je do nesklad jer je Fulham prelako primao golove, iako je ekipa sezonu ranije djelovala kompaktno.

Sto milona Fulham je potrošio ovoga ljeta, ali se dešavao propuh na svim stranama. To je što je doveo 11 igrača možda može biti primjer i našim fudbalskim klubovima koji dovode mnogo slabije igrače u odnosu na ono što je doveo Fulham (ima tu nekoliko fudnalera top klase).

Ekipa koju je Jokanović doveo ovoga ljeta

Fabri – Bešiktaš – 6 miliona eura

Tim Fosu-Mensah – Manchester United – posudba

Alfie Mawson – Swansea – 17 miliona eura

Calum Chambers – Arsenal – posudba

Maxime Le Marchand – Nica – 6 miliona eura

Andre Zambo Anguissa – Marseille – 25 miliona eura

Jean Michael Seri – Nica – 30 miliona eura

Andre Schurle – Borussia Dortmund – posudba (400.000 eura)

Luciano Vietto – Atletico Madrid – posudba

Potražite više informacija na temu Premier league:

Joe Bryan – Bristol City – 7 miliona eura

Aleksandar Mitrović – Newcastle – 20 miliona eura

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi