Izjava kojom je Zidane riješio sve dileme oko budućnosti zvijezde Reala

Ostaje ili odlazi?

Izjava kojom je Zidane riješio sve dileme oko budućnosti zvijezde Reala

Admin Čaušević

Zinedine Zidane će napraviti čistku u svlačionici Real Madrida, barem se to očekuje.

Los Blancosi su odigrali najlošiju sezonu u posljednjih nekoliko godina, mnogi igrači su razočarali te je jasno da je kod nekih došlo do zasićenja.

Među igračima čiji se odlazak nagovještavao je i Raphael Varane, a Zidane je riješio sve dielme oko budućnosti ovog defanzivca.

"Da, definitivno. Varane ostaje", Zidaneov je odgovor na pitanje novinara ostaje li Francuz u Realu.

Varane igra sezonu za zaborav te snosi najveću krivicu zašto je odbrana kraljevskog kluba ove sezone doživjela niz poniženja.

Međutim, bez obzira na pad forme Zidane i dalje ima veliko povjerenje u Varanea i misli da će uspjeti vratiti samopouzdanje.

Varanea silno želi PSG

PSG-ov trener Thomas Tuchel nije pretjerano zadovoljan stanjem u igračkom kadru, posebno kada je u pitanju zadnja linija, a upravo Varanea je ocijenio idealnim pojačanjem i učinit će sve kako bi ga doveo.

Ovakve napise tamošnji "L10Sport" dodatno je podgrijao informacijama kako je sportski direktor PSG-a već razgovarao sa Varaneovim bratom oko eventualnog transfera na Park prinčeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je kako ovaj eventualni transfer neće biti nimalo jeftin i stoga su u PSG-u svjesni da će pregovori biti itekako mučni. Trenutni stav Reala je takav da Varane može otići samo ako se uplati odštetna klauzula koja u njegovom slučaju iznosi vrtoglavnih 500 miliona eura.

Varane je u Real stigao iz Lensa 2011. godine. Aktualni prvak svijeta s Francuskom je do sada za madridski sastav odigrao 273 utakmica u kojima je čak i zabio 12 golova, te upisao šest asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi