"Iznenadila me publika u Tešnju, slično sam doživio i u Mostaru"
Publika u Tešnu za prelijep pogodak sada već bivšeg člana Metalleghea nagradila aplauzima.

Pozitivna slika sa terena Prve lige FBiH

"Iznenadila me publika u Tešnju, slično sam doživio i u Mostaru"

S. Mlaćo

Sjajan meč odigrali su u nedjelju TOŠK i Metalleghe. Bilo je 3:2 za domaće koji su do pobjede došli u posljednjim sekundama meča, a svakako vrijedan pomena je prelijep pogodak gostujućeg nogometaša Bakira Hote za smanjenje vodstva gostiju.

Hota je lijepo primio loptu i sa vrha šesnaesterca pogodio preciznim i silovitim udarcem, a publika u Tešnju ga je nagradila velikim aplauzima. Nakon što su našu javnost proteklih dana obišle slike navijača koji divljaju po tribinama, gađaju protivnčke trenere i igrače, te iste vrijeđaju na razne načine, potez publike u Tešnju zaista daje nadu u bolje sutra bh. nogometa.

"Iskreno, iznenadio sam se pozitivno. Navijači u Tešnju znaju nogomet i poznati su po fantastičnoj podršci svom timu. Stvarno mi je bilo drago kada su mi aplaudirali i hvala im", kaže Hota za SportSport.ba.

Nije baš česta pojava da navijači protivničke momčadi aplaudiraju rivalima, iako u Prvoj ligi FBiH možemo vidjeti mnogo lijepih poteza i pogodaka. Hota priznaje da je nešto slično doživio i u Mostaru kada je njegov tim gostovao Veležu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"U Mostaru se desilo ove polusezone. Nakon jednog lijepog poteza izbacio sam loptu u aut, jer je moj kolega iz protivničke ekipe ležao na zemlji. Tada mi je čitava tribina aplaudirala i stvarno sam iznenadio jer sam uradio najnormalniji potez. Vodio sam se samo fair playom", dodao je Hota, nekadašnji omladinac Željezničara, koji je nakon meča u Tešnju napustio redove Metalleghe i sada je slobodan nogometaš.

Promo

Top Komentari

Damče
Dobro došao u Tošk Bujrum Hita.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti