Šokantna odluka selektora Izraela - pred meč odluke izbacio je zvijezdu iz tima, razlog je bizaran

Iako je donio bod protiv Švicarske

Šokantna odluka selektora Izraela - pred meč odluke izbacio je zvijezdu iz tima, razlog je bizaran

Edmir Škorić

Izraelski napadač bio je junak protiv Švicarske (1:1), ali izbačen je iz tima pred utakmicu s Rumunijom u kojoj selekcija sa Bliskog istoka mora da pobijedi ako želi da ostane u igri za Evropsko prvenstvo.

Iako je kao rezervista donio važan bod za Izrael protiv Švicarske pogodivši u 88. minuti, Shon Weissman je udaljen iz tima za odlučujuću utakmicu protiv Rumunije, javljaju mediji u Izraelu.

Razlog? Napadač Granade je psovao na hebrejskom nakon što je u 88. minuti postigao izjednačujući pogodak u prošloj utakmici protiv Švicarske.

“Bilo je to iz frustracije, jer nas cijeli svijet isključuje iz utrke za kvalifikacije. Htio sam sve opsovati, nažalost, rekao sam to na hebrejskom, ne na engleskom pa je postalo viralno ", rekao je Weissman na kraju meča.

Uoči utakmice u Mađarskoj selektor Izraela Alon Hazan rekao je kako su strpljenje i smirenost ključni faktori koji bi mogli pomoći Izraelcima da odigraju dobru utakmicu protiv Rumuna.

Oglasi

“Nikome ne treba motivacija. Svi smo svjesni što se događa kod kuće. Razmišljam o sljedećoj utakmici, ali mislim i o prethodnoj. Izabrat ću 11 najboljih.

Rumunija nema samo dobru obranu. Može napasti. Imaju dobru ekipu. Možemo vježbati napadački stil i zabijati. Stalno radimo na postavkama i svim taktičkim aspektima, ne samo za ovu utakmicu.

Šta će biti ključ utakmice? Budimo mirni i strpljivi. Ponekad, kada želite dobiti utakmicu od početka, situacija se okrene protiv vas. Moramo imati puno strpljenja, puno hrabrosti i igrati svoju igru. Moramo dominirati i pobjeđivati.

Bio sam ambiciozan cijelu svoju karijeru. Želim ovakve trenutke radije nego besmislene utakmice. Moram se pobrinuti za ovu ekipu. Moramo igrati dobar fudbal", rekao je Alon Hazan na press konferenciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Izrael svoj večerašnji meč igra u Mađarskoj pa Pancho Areni. Ako dođe do pobjede, primaknut će se Rumuniji na bod, a u zadnjem kolu imat će lako gostovanje u Andori. S druge strane, nadaju se Izraelci sljedećem scenariju - dobiju Rumune i Andoru, a Rumuni osim večeras, izgube ili remiziraju u posljednjem kolu protiv Švicarske.

Postoji niz kalkulacija u grupi I, sve je još otvoreno, no nakon večerašnjih utakmica stvari bi mogle biti jasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi