Rumuni su pogledali semafor u Mađarskoj pred meč s Izraelom i ostali šokirani: "Samo se nadamo..."

Nije im milo

Rumuni su pogledali semafor u Mađarskoj pred meč s Izraelom i ostali šokirani: "Samo se nadamo..."

Edmir Škorić

U Mađarskoj će večeras Izrael ugostiti Rumuniju u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zbog rata na Bliskom istoku, Izrael svoje utakmice igra na neutralnim terenima, a meč protiv Rumunije odigrat će na stadionu u Mađarskoj večeras od 20:45 sati.

Tri sata prije utakmice organizatori su izvršili posljednje provjere na semaforu na stadionu "Pancho Arena" u mađarskom Felcsutu. Pojavila se slika za koju se Rumuni nadaju da je neće vidjeti kasnije.

"Nadamo se da nećemo vidjeti ovaj rezultat večeras", piše rumunski portal Digisport.ro, koji je objavio "spornu" fotografiju semafora pred početak utakmice.

Naime, na semaforu su istaknute izraelska i rumunska zastava, ali i rezultat 1:0 u korist Izraelaca.

Oglasi

Rumunija ima četiri boda prednosti u odnosu na Izrael, što znači da ako pobijede ili remiziraju u Budimpešti, imaju osiguran plasman na EURO 2024. u Njemačkoj.

Inače, sve će se odlučiti u zadnjem kolu. Pobjedom Izraela, Rumunija bi imala jedan bod prednosti, a da bi se plasirala na završni turnir, morat će gotovo sigurno kod kuće pobijediti Švicarsku, dok Izrael ne bi trebao imati većih problema s otpisanom Andorom.

Utakmica između Izraela i Rumunjske igra se u Felcsutu, na terenu Akademije Puškaš "Pancho Arena". Stadion ima kapacitet od samo 3400 mjesta, a inauguracija je održana 2014. godine. Stadion je koštao 12,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U grupi vodi Švicarska, koja poput Rumunije ima 16 bodova, Izrael ima 12, Kosovo 10, Bjelorusija šest, a Andora samo dva boda.

U drugoj utakmici ove grupe večeras se sastaju Švicarska i Kosovo i zapadnoevropska zemlja ima dobru priliku da ovjeri odlazak na još jedno veliko takmičenje.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Ajde Romuni
2 0
BAJSJECAR1977
Adijo židi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi