Napoli pregazio Ajax u Amsterdamu, Club Brugge šokirao Atletico Madrid

Utakmice Lige prvaka

Napoli pregazio Ajax u Amsterdamu, Club Brugge šokirao Atletico Madrid

Esmer Oštraković
Teme:

Večeras su odigrane utakmice 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Ajax i Napoli odigrali su utakmicu prepunu golova, a niko nije očekivao da će gosti ovako razbiti ekipu iz Amsterdama.

Krenulo je jako dobro za Ajax jer su došli u vodstvo u 9. minuti i niko nije mogao niti pomisliti kakva katastrofa im se sprema. Strijelac vodećeg i jedinog gola za Ajax na ovoj utakmici bio je Kudus.

Potop domaće ekipe krenuo je u 18. minuti kada je Raspadori pogodio za izjednačenje. U 33. minuti Napoli je došao do vodstva, a gol je postigao Di Lorenzo.

Do kraja poluvremena viđen je još jedan gol u mreži domaćih, a strijelac je u 45. minuti bio Zielinski na asistenciju Anguisse.

Na samom otvaranju bilo je 1:4, a svoj drugi gol postigao je Raspadori. Kvaratskhelia je postigao gol za 1:5 u 63. minuti, a tačku na i postavio je Simeone u 81. minuti utakmice.

Oglasi

Liverpool je na svom terenu upisao rutinsku pobjedu od 2:0 protiv Rangersa. Golove su postigli Alexander- Arnold u 7. minuti, te Salah sa bijele tačke u 53. minuti utakmice.

Club Brugge je na svom terenu ostvario veliku pobjedu protiv Atletico Madrida. Domaća ekipa je ostvarila pobjedu od 2:0 protiv favorizovanog protivnika.

Sowah je u 36. minuti pogodio za 1:0, a Jutgla je u 62. minuti postavio konačan rezultat utakmice. Atletico Madridu nije pomogao niti penal, jer ga je promašio Griezmann u 76. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Porto je na svom terenu ostvario pobjedu protiv Bayer Leverkusena. Oba gola viđena su u drugom polvuremenu.

Prvi gol postigao je Zaidu u 69. minuti, dok je konačan rezultat u 87. minuti utakmice postavio Galeno na asistenciju Taremija.

Top Komentari

King_Kenny
...Napoli dobro igra,nije ono kantanje Liverpoola slucajno bilo...Spaletti je potcijenjen trener...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti