Izvršni direktor Liverpoola objavio scouting report Rome
Izvršni direktor Rome se zarovio u arhivu kako bi pronašao ovaj izvještaj. Tadašnji skaut Liverpoola je većinu igrača Rome hvalio, ali ne i golmana.

Iz davne 1984. godine

Izvršni direktor Liverpoola objavio scouting report Rome

Kako se bliži naredni utorak i prvi susret polufinala Lige šampiona između Liverpoola i Rome, tako i euforija u oba tabora raste. Jedan od onih koji jedva čekaju susret je izvršni direktor Liverpoola Meter Moore.

On se prisjetio finala ovog takmičenja iz 1984. godine u kojem su igrali upravo Liverpool i Roma, pa se zarovio u arhivu kako bi pronašao izvještaj skauta o ekipi Rome iz tog perioda.

Izvještaj je u to vrijeme sastavio Tom W. Saunders, a on je najviše pohvalio tadašnjeg vezistu Rome Agostina Di Bartolomeija za kojeg je rekao da vodi sredinu terena svog tima sa odličnim pregledom igre.

Skaut Liverpoola nikada do tada nije gledao drugog vezistu Rome Falcaa za kojeg je rekao da ima briljantnu kontrolu lopte, a za Brunu Contija je objasnio da je jedan od najagresivnijih napadača koji je spreman da šutira sa svake pozicije.

Jedan od onih koji nisu impresionirali skauta Liverpoola je golman Rome Francesco Tancredi za kojeg je napisao da je pravio greške u Škotskoj protiv Dundee Uniteda.

Cijeli izvještaj Toma W. Saundersa možete pogledati na fotografijama ispod. Za kraj ćemo dodati da se Liverpool te noći popeo na krov Evrope jer je porazio Romu nakon penala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Sjecam se dobro tog finala kupa evropskih sampiona. Ali mi nikad nece biti jasno kako se to finale moglo igrati na Olimpiku u Rimu, gdje je Roma prakticno bila domacin. Ali i pored te nepravde nisu uspjeli pobijediti. Liverpul je u to vrijeme dominirao Evropom i nije imao premca. I naredne godine bi najvjerovatnije bio najbolji da nije bilo one tragedije prije pocetka utakmice kad su izginuli navijaci Juventusa na stadionu Hejsel u Briselu. Finale je i pored toga odigrano, a arbitri nisu dozvolili da Liverpul pobijedi, s obzirom da su tada za tu tragediju svi krivili njihove navijace. Juventus je dobio to finale zahvaljujuci nepostojecem penalu koji je sudija dosudio u njihovu korist. A onda je UEFA zabranila engleskim timovima nastup u sva tri evropska kupa.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi