Jagodić: Toplo-hladno nam ne donosi ništa, moramo zapeti i pobijediti Zvijezdu
Crveno-bijeli u Prvoj ligi Federacije BiH trenutno se nalaze u sredini tabele, tačnije na osmoj poziciji sa 18 osvojenih bodova (Foto: SportSport.ba)

Šef stručnog štaba NK Jedinstvo

Jagodić: Toplo-hladno nam ne donosi ništa, moramo zapeti i pobijediti Zvijezdu

Jedinstvo iz Bihaća u subotu će u sklopu 12. kola Prve lige FBiH na stadionu "Pod borićima" ugostiti Zvijezdu.

Bit će to nogometna poslastica za sve ljubitelje nogometa, duel bivših premijerligaša, a unatoč lošijim rezultatima u posljednje vrijeme u taboru tima iz Bihaća je atmosfera sjajna. Jedinstvo će krenuti napadački, čvrsto i odlučno kako bi se pobjedom vratilo u sami vrh prvoligaške karavane.

"Dolazi nam tim koji ima samo četiri boda manje od Veleža, u vrhu je tabele, tako da će ovo biti ozbiljan test za nas. Igrači to vrlo dobro znaju. Bit će teško kao što je bilo i protiv Olimpika, s tim da je Zvijezda mnogo mlađa momčad i uz to poletnija, brža... Njihovi rezultati u ovoj sezoni za mene ne predstavljaju nikakvo iznenađenje", kazao je šef stručnog štaba Vlado Jagodić, pa potom nastavio:

"Zvijezda u Bihać dolazi rasterećena s namjerom da ostvari pozitivan rezultat. S druge strane, mi smo pod imperativom i moramo učiniti sve kako bismo odigrali dobar meč i na kraju osvojili tri boda. Oni koji istrče na teren moraju imati na umu da toplo-hladno ne donosi rezultat, a uz to je i sve manje prostora za analizu, jer svaka naredna minuta, utakmica..., donosi konačan odabir za timu. Kao trener bio bih najsretniji da mogu zadržati sve igrače, no realnost je takva da ćemo se nekima morati zahvaliti. Zato želim da daju maksimum."

Istakao je također Jagodić kako još nije odlučio s kojim će se sastavom suprotstaviti Zvijezdi. U odnosu na prošlosedmični meč sa Olimpikom u subotu će na raspolaganju imati iskusnog ofanzivca Damira Rovčanina, dok zbog suspenzije u kadru neće biti Ante Petrović.

"Jedinstvo je klub sa tradicijom, ima svoja pravila, bez obzira o kome bilo riječ. Ako neko ide iz greške u grešku, ne prihvata savjete, onda obično dođe ona narodna izreka: 'Možeš koliko hoćeš, ali ne dokle hoćeš'. Žao mi je, naravno, što Petrović nije s nama, međutim šta je, tu je. Fokusiran sam sada isključivo na igrače na koje mogu računati", istakao je Jagodić.

Optimističan uoči utakmice protiv Zvijezde je i defanzivac Slađan Antić, koji se pokazao kao pravo pojačanje za crveno-bijeli tim.

"Znamo da dolazi jedan od boljih timova u ligi, pokazuje to i tabela, međutim domaćini smo i sve osim pobjede bi bilo ravno neuspjehu. Vjerujem da će svi koji dobiju priliku dati svoj maksimum, jer jedino tako možemo doći do cilja, odnosno pobjede", poručio je Antić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na konferenciji za medije prisutnima se također obratio i direktor Jedinstva Adnan Bajrić, koji je, između ostalog, istakao kako je klub u fazi rješavanja administrativnih problema kako bi se uskoro započeli radovi na unapređenju terena. 

Jedinstvo i Zvijezda se, podsjećamo, sastaju u subotu s početkom u 14:30 sati.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi