Jagodić više nije trener Javora: Rastali smo se korektno

Bh. trener završio epizodu u Srbiji

Jagodić više nije trener Javora: Rastali smo se korektno

Bivši selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić od danas više nije trener Javor Matisa.

Jagodić je sezonu počeo na klupi tuzlanske Slobode odakle je otišao u srbijansku Superligu, a sa Javorom je danas dogovorio sporazumni raskid saradnje.

"Nakon Bačke Palanke, obavili smo konsultacije i napravili analizu pa smo zajedno došli do zaključka da je u ovom trenutku najbolje rješenje da se sporazumno rastanemo. Na jedan civilizovan način smo dogovorili saradnju, a danas se tako i razilazimo. Ono što me po malo muči je što Javor Matis do sada nije obezbijedio siguran ostanak, zbog toga sam došao, ali u svakom slučaju vjerujem da će klub do kraja ostvariti cilj. Poštujem svaku odluku kluba čiji sam grb nosio u prethodnom periodu, želim im puno sreće i biću najveći navijač Javora, to je sigurno", rekao je Jagodić za zvaničnu stranicu kluba iz Ivanjice, te dodao:

"Jednostavno, u fudbalu je to tako. Treneri moraju uvijek ponijeti najveću odgovornost za rezultat. Moram istaći da sam i ponosan na rezultate u prolećnom dijelu, jer do ovog poraza od Bačke, mi smo bili peta ekipa po rezultatima u proljetnom dijelu što sigurno nije zanemarivo i žao mi je što to nismo zaokružili kako treba. Ovo je moja jedina i autentična izjava koju sam dao za klupski sajt jer ne želim da bilo ko karikira moje riječi, ili na neki drugi način nanese štetu ovom klubu".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vladu Jagodića će na klupi Javora (privremeno) naslijediti dosadašnji pomoćni trener Milovan Milović, a gdje će bh. trener nastaviti karijeru bit će poznato u skorijoj budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi