Vladavić: Ko je u reprezentaciji radi ličnih interesa, tu ne treba ni biti

Bivši Zmaj o izbacivanju Vranješa

Vladavić: Ko je u reprezentaciji radi ličnih interesa, tu ne treba ni biti

Defanzivac Anderlechta završio je svoju epizodu u reprezentaciji, potvrdio je danas Robert Prosinečki. 

Nizom ispada ovaj defanzivac Anderlechta je ustvari sam sebe diskvalificirao, a njegovi postupke osudio je i selektor Robert Prosinečki, pa je na cijelu priču na kraju stavljena tačka - igrač broj 6 je bivši. 

Nastup protiv Austrije u Ligi nacija 15. novembra za dosadašnju 'šesticu' reprezentacije BiH je tako ujedno bio i posljednji u dresu sa državnim grbom, a njegovo izbacivanje prokomentarisao je i Admir Vladavić, koji smatra kako je ovakav ishod i bio za očekivati.

"S igračke strane ćemo imati gubitak, ali ovo izbacivanje Vranješa iz reprezentacije je, po meni, očekivano. To je jedino bilo realno. Svi smo mi prolazni, reprezentacija ostaje iznad svega i sviju nas, tako da onaj koji je tu radi ličnih interesa, ne treba tu nu biti", poručio je Admir Vladavić, nekada sjajni ofanzivac, koji smatra kako je u cijeloj priči Banjalučanin naštetio najviše samom sebi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Skandali koji su se vezivali za njega nisu naštetili reprezentaciji, nego samom njemu. Ne može jedan Vranješ narušiti ugled Džeki, Pjaniću ili selektoru Prosinečkom. Siguran sam da je selektor prije nego što je donio odluku razgovarao i sa igračima, ovo je najispravnija odluka", poručio je nekadašnji reprezentativac BiH. 

Prvi put za reprezentaciju BiH je defanzivac Anderlechta nastupio 2010. godine i od tada je odigrao 39 utakmica. 

Top Komentari

starmac
Tako je Vlada.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi