Jahić otvoreno o kritikama: To nije nezakonito, nemamo veliki roster igrača i moramo rizikovati
U Slavenu ističu da su najkulturnija ekipa u ligi, te da u Prvoj ligi FBiH bilo mnogo smiješnijih situacija

Trener Slavena za SportSport.ba

Jahić otvoreno o kritikama: To nije nezakonito, nemamo veliki roster igrača i moramo rizikovati

S. Mlaćo

NK Slaven je u subotu na svom terenu savladao NK Vitez (1:0), ali pobjeda tima iz Živinica ostala je u sjeni nesvakidašnjeg događaja.

Naime, Živiničani su u problemima sa mladim igračima do 21 godine, a NS FBiH je donio odluku da tri igrača sa zaštićenim godištem (do 21.god.) moraju početi meč, te da ih prvi eventualnoj izmjeni u prvom poluvremenu može zamijeniti samo igrač sa također zašićenim godištem.

Pravilo vrijedi samo za igrače, pa su iz Živinica odlučili da 'rupu u zakonu' iskoriste, ali i zarade brojne kritike sportske javnosti u našoj zemlji, ali i šire.

U Živinicama su razočarani zbog brojnih kritika, te ističu da svoj posao rade časno i pošteno. Za SportSport.ba je govorio trener ovog federalnog prvoligaša Adnan Jahić koji je bio veoma iskren kada je u pitanju slučaj sa subotnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mi smo najkulturnija ekipa u ovoj ligi. Igramo dobar nogomet, a Slavenu je najljepše suditi i dobar smo domaćin svima. Nemamo veliki roster igrača, ovo što se desilo nije nezakonito, jednostavno nekad morate rizikovati, bilo je u Prvoj ligi i smiješniji, ali i žalosniji situacija. To svi znamo", priča Jahić za SportSport.ba, te dodaje.

"Ja sam odgovoran za sve što se tiče postavke, igre i slično. Dok sam trener Slavena niko ne može utjecati na moj izbor, odnosno ko će igrati, ko braniti i kako vršiti izmjene. Mi smo jedan zdrav kolektiv. Kod nas se zna ko je predsjednik, a ko trener i ko šta radi", dodao je Jahić, nekadašnji prvotimac Slobode i veoma ambiciozni trenerski stručnjak koji je sa veoma skromnim igračkom kadrom u 10. kola osvojio dvanaest bodova.

Top Komentari

Gari Garinča
Druga liga sjever.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi