Zbog povrede propustio Mundijal, oporavio se, a onda saznao užasne vijesti

Baš nema sreće

Zbog povrede propustio Mundijal, oporavio se, a onda saznao užasne vijesti

Esmer Oštraković

Nogometaš Chelseaja, Reece James, obnovio je povredu koljena zbog koje je propustio Svjetsko prvenstvo, te će van terena biti još minimalno mjesec dana.

Sjajni desni bek propustio je Svjetsko prvenstvo zbog povrede koljena na utakmici Lige prvaka koja se desila još u oktobru.

Iako je bio frustriran što neće moći igrati u Kataru, ostao je strpljiv, te je radio na svom oporavku kako bi se do kraja godine vratio na teren.

To mu je uspjelo jer je igrao protiv Bournemoutha, te je pružio sjajnu partiju, ali bio je primoran napustiti igru početkom drugog poluvremena.

Uspio je na svojim nogama napustiti teren, ali je bio vidno razočaran dok je napuštao teren, jer je znao da nešto nije uredu.

Iako su se nadali u Chelseaju da nije ništa ozbiljno, Jamesa na terenu neće biti prije februara, te je ovo još jedan udarac za njega, ali i njegovu ekipu.

Oglasi

Odlučio se James obratiti javnosti, te je otkrio da počinje sa novim procesom rehabilitacije.

"Boli više nego što možete zamisliti. Mislim da je to nova lekcija, a na meni je da učim. Nadam se da ću nekada shvatiti zašto je ovo moralo da se desi. Rastete samo kada ste izazvani. U tako teškoj situaciji je dobro kada imate razloga biti zahvalni na nečemu, a moji navijači to jesu", napisao je James.

Potražite više informacija na temu Premier league:

James će tako propustiti minimalno šest utakmica Chelseaja, od koji su tri protiv Liverpoola i Manchester Cityja u ligi i kupu.

Osim toga poznato je da neće igrati niti protiv Nottingham Foresta, te lokalne derbije protiv Fulhama i Crystal Palacea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi