Neuništivi James Milner napušta Liverpool, ali nastavlja karijeru u Premiershipu
Nakon osam godina James Milner napušta Liverpool, ali ostaje u fudbalu i Premier ligi (Foto: EPA)

Seli u Brighton

Neuništivi James Milner napušta Liverpool, ali nastavlja karijeru u Premiershipu

M. Šljivak

Legendarni fudbaler James Milner (37) napustit će Liverpool na kraju ove sezone, ali karijeru neće okončati usprkos poznim godinama, te bi u narednoj sezoni mogao obući dres ekipe Brightona.

James Milner je već više 20 godina u engleskoj Premier ligi. Debitovao je davne 2002. godine kao 16-godišnjak u dresu Leeds Uniteda i već je tada bilo jasno da počinje velika karijera.

Igrao je potom Milner za Newcastle, Aston Villu, Manchester City i Liverpool, a najduže se upravo zadržao na Anfieldu, gdje igra od 2015. godine.

Sada je ipak došlo vrijeme za odlazak. Milner napušta Redse na kraju ove sezone, no još uvijek nije došlo vrijeme za odlazak u fudbalsku penziju.

Milner će, prema navodima engleskih medija, karijeru nastaviti u redovima Brightona. Ovaj klub je spremio ponudu za iskusnog fudbalera i on bi u ovom timu mogao nastaviti karijeru.

Oglasi

James Milner je u bogatoj klupskoj karijeri napravio i osvojio dosta toga. S Liverpoolom je u prethodnih osam godina uzeo Premier ligu, Ligu prvaka, FA Kup, EFL Kup, UEFA Superkup, FIFA klupsko prvenstvo te FA Community Shield.

Navijači Redsa se na društvenim mrežama već opraštaju od Milnera. Znat će mu se sigurno zahvaliti i na Anfieldu jer je to ovaj momak zaslužio.

Ukupno je 37-godišnji fudbaler nastupio u 326 utakmica za Redse i postigao je 26 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Manchester Cityjem je osvojio dva naslova prvaka Engleske i definitivno je obilježio jednu eru u Premiershipu.

Brighton je apsolutni hit engleskog fudbala u proteklim godinama. I ove sezone su strah i trepet za mnoge i sigurno da će im iskustvo Jamesa Milnera dobro doći u novoj sezoni.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi