Noćna mora ne prestaje na Stamford Bridgeu, Liverpool igra dok ima nade
Teške su muke navijača Chelseaja ove sezone jer njihov tim igra zaista katastrofalan fudbal (Foto: EPA)

Poraz Chelseaja i pobjeda Liverpoola

Noćna mora ne prestaje na Stamford Bridgeu, Liverpool igra dok ima nade

M. Šljivak

Katastrofalna sezona londonskog Chelseaja nastavljena je večeras na Stamford Bridgeu, a bodove je odnio Brentford pobjedom od 2:0. Liverpool je kao gost savladao West Ham u Londonu i bilo je 2:1 za Redse.

Chelsea igra vjerovatno i najlošiju sezonu u proteklih nekoliko decenija. Večeras je tri boda u 33. kolu Premiershipa sa Stamford Bridgea odnio Brentford koji je slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Gosti su do vodstva stigli u 37. minuti meča. Cesar Azpilicueta je pogodio vlastitu mrežu za prednost Brentforda od 1:0.

Tačka na londonski meč stavljena je u 78. minuti. Bryan Mbeumo je zatresao mrežu Arrizabalage za trijumf svog tima od 2:0.

Chelsea je tek na 11. mjestu s 39 osvojenih bodova i imaju 10 bodova više od mjesta koje vodi u niži rang te je prava sreća što je malo ostalo do kraja sezone inače bi bilo ozbiljnih problema za tim Franka Lamparda.

Liverpool je preokretom slavio u Londonu protiv West Ham Uniteda. Bilo je 2:1 za Redse.

Oglasi

Čekićari su bolje ušli u meč. Lucas Paqueta je u 12. minuti spektakularno pogodio za vodstvo West Hama od 1:0.

Prednost su domaći sačuvali samo šest minuta. Cody Gakpo u 18. minuti pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nakon pogotka Liverpool je imao nekoliko jako dobrih šansi da poveća prednost. Međutim, nisu uspjeli da realizuju nijednu od njih i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

West Ham je u nastavku uspio zabiti drugi gol. Ipak, Bowen je bio u ofsajdu i pogodak je poništen, da bi u 67. minuti Redsi stigli do trijumfa. Za tri boda pogodio je Joel Matip.

Tim Jurgena Kloppa je na šest bodova daleko od mjesta koje vodi u Ligu prvaka, no Manchester United ima dvije, a Newcastle jednu utakmicu manje i teško je očekivati da se može desiti čudo do kraja sezone i izvjesno je da velikan s Anfielda neće igrati elitno takmičenje naredne sezone.

Važan trijumf u borbi za opstanak upisao je Nottingham Forest. Šumari su iznenadili Brighton i pobijedili su s 3:1, te su izašli iz opasne zone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Nottingham Forest - Brighton 3:1
Chelsea - Brentford 0:2
West Ham - Liverpool 1:2

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Looserpol sudije guraju kao nikoga, čist penal ne svira za West Ham
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi