Carraghera iznerviralo ponašanje Odegaarda: "Samo siđi niz tunel"

Ikona Redsa je samo ljubomorna?

Carraghera iznerviralo ponašanje Odegaarda: "Samo siđi niz tunel"

Edmir Škorić

Ikona Liverpoola Jamie Carragher bio je bijesan na Martina Odegaarda nakon derbija engleske Premier lige koji je odigran na Emiratesu.

Arsenal je večeras sa 3:1 savladao Liverpool i primakao se lideru na tabeli na samo dva boda. Ova pobjeda mnogo je značila Topnicima, što se moglo jasno vidjeti na kraju utakmice kada su slavili kao da su osvojili Ligu prvaka.

Nakon pobjde, Odegaard je iskoristio priliku da uzme kameru i fotografiše životnog Topnika i klupskog fotografa Stuarta McFarlanea na terenu ispred publike koja je slavila u pozadini.

Njih su dvojica blistala od sreće sa širokim osmjesima, ali Carragher se naizgled još uvijek durio u studiju dok je gunđao Odegaardu da napusti teren i prestane 'praviti gluposti'.

"Samo siđi niz tunel, dobio si utakmicu, to su tri boda...' Bio si briljantan, vratio si se u utrku za naslov. Siđi niz tunel", govorio je Carragher u studiju dok je dodao: "Ozbiljan sam".

Oglasi

Fanovi su na Twitteru kritikovali Carraghera da je nekorektan i također su doveli u pitanje njegove licemjerne stavove s obzirom na Kloppovo uobičajeno slavlje nakon utakmice. “Ali Kloppov izlazak na teren, mahanje rukama i pozivanje navijača da mu se pridruže kada pobijede je u redu? Zašto ne kažeš Kloppu da bi trebao ići niz tunel. Njegova gorčina uvijek izađe na vidjelo”, stoji u jednom komentaru.

"Taj tip je samo ljubomoran", dodao je drugi, očito navijač Arsenala.

Kapiten Gunnersa ostao je vani na terenu kako bi osjetio atmosferu Emiratesa dok su ih tri boda vratila u utrku za naslov u meču u kojem bi zaostajali osam bodova za Liverpoolom da su izgubili.

Arsenal je i prošle godine bio konkurentan u borbi za titulu, ali je Manchester City izašao kao pobjednik. Sada Gunneri osim sa Građanima, vode borbu i za Redsima, koji igraju dobro u posljednje vrijeme unatoč večerašnjem porazu, a nedostajao im je i Mohamed Salah.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jurgen Klopp je nakon utakmice priznao da je očigledno napravio grešku što Darwin Nunez nije počeo od početka. Urugvajac je uveden u 58. minuti, 10 minuta prije nego će Martinelli pogoditi za 2:1, a u nadoknadi je Trossard postavio konačnih 3:1.

Liverpoolu slijedi domaći meč s Burnleyjem, dok će Arsenal imati teško gostovanje kod gradskog rivala West Hama.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi