U Engleskoj se igra najbolji fudbal na svijetu i tačka! Drugoligaši su večeras napravili spektakl!

Fenomenalan meč Leedsa i Leicestera

U Engleskoj se igra najbolji fudbal na svijetu i tačka! Drugoligaši su večeras napravili spektakl!

M. Šljivak

Veliki derbi u 34. kolu Championshipa odigrali su na Elland Roadu Leeds United i Leicester, a na kraju je domaći tim u fantastičnom meču slavio pobjedu od 3:1.

Leeds i Leicester su na dobrom putu da se nakon samo jedne sezone odsustva iz društva najboljih engleskih timova ponovo vrate u Premier ligi. Večeras su na Elland Roadu pokazali da im je mjesto među najboljima i odigrali su meč za pamćenje.

Na kraju gosti imaju za čim da žale. Vodili su 1:0 do 80. minute, imali su bezbroj zicera da završe posao u ovom meču, nisu uspjeli postići drugi pogodak, da bi kazna na surov način stigla u samom finišu kada je Leeds došao do preokreta i pobjede.

Poveo je Leicester u 15. minuti meča. Faes nakon prekida postiže pogodak za 1:0, a potom su gosti promašili nerealan broj zicera da završe posao u ovom meču.

Zaista je nevjerovatno kakve su prilike propuštali, pa nije nikakvo čudo što je stigla kazna i što je Leeds do kraja meča došao do pobjede i velika tri boda.

Oglasi

Do izjednačenja domaći stižu u 80. minuti. Connor Roberts postiže pogodak za 1:1 i podiže Elland Road na noge.

Tri minute kasnije preokret domaćih. 17-godišnji Archie Gray uz pomoć Faesa pogađa mrežu za preokret i vodstvo Leedsa od 2:1.

Tačku na ovaj meč stavio je Daniel James u četvrtoj minuti nadoknade. Šutirao je Velšanin s nekih 17 metara iz slobodnog udarca i uz pomoć golmana Hermansena ovjerava pobjedu Leedsa od 3:1.

Ova utakmica je pokazala da oba tima itekako zaslužuju mjesto u Premiershipu. Odigrali su vrhunski meč i još jednom se dokazalo da ne postoji mjesto gdje se igra bolji fudbal od Engleske.

Leicester je usprkos drugom uzastopnom porazu ostao vodeći na tabeli. Lisice su u 34 kola osvojile 78 bodova. Leeds je sada na drugom mjestu. Velikan s Elland Roada je na 72 boda, a u leđa mu pušu Ipswich i Southampton.

Championship, 34. kolo:

Leicester - Leeds 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi