Nije za one sa slabim želucem: Pad igrača Southamptona na Emiratesu izgledao je stravično

Srećom, izašao je na nogama

Nije za one sa slabim želucem: Pad igrača Southamptona na Emiratesu izgledao je stravično

Eldar Ganibegović

Southampton je večeras ispustio pobjedu na Emiratesu protiv Arsenala, a krajem prvog poluvremena ove utakmice viđen je jedan momenat koji definitivno nije ugodan za one sa slabim želucem.

Southampton je večeras u 32. kolu Premier lige osvojio bod ili bolje rečeno izgubio dva na gostovanju kod Arsenala odigravši 3:3.

Gosti su vodili tokom cijele utakmice, ali se na kraju moraju zadovoljiti samo bodom i ostaju na posljednjem mjestu u Premier ligi.

Alcaraz je doveo Southampton u vodstvo već u prvoj minuti, da bi 13. minuta kasnije na 0:2 povisio Walcott. Marinelli pogađa za 1:2 u 20. i s tim rezultatom se odlazi na odmor.

U 66. minuti Ćaleta-Car je povisio na 1:3, da bi se Arsenal probudio u 88. i 90. minuti kada Odegaard i Saka donose 3:3, da bi Arsenal u nadoknadi imao i prečku preko Trossarda.

Osim ispuštena dva boda, Southampton može da žali i zbog povrede Jana Bednareka u 41. minuti. Umjesto njega ušao je strijelac trećeg gola, Ćaleta-Car.

Oglasi

Njegov pad izgledao je zaista užasno nakon sudara s Martinellijem, ali je protestvovao treneru i medicinskom timu nakon što je odlučeno da će van terena.

[twitter]https://twitter.com/EPL067/status/1649499032455204865?s=20[/twitter]

Gary Neville, koji je u ulozi komentatora, pohvalio je odluku meidinskog tima Southamptona koji su ga spriječili da se vrati u igru.

Jasno je da je struka ta koja treba procijeniti situaciju u momentu, te ostaje da se vidi da li će Poljak morati pauzirati uprkos tome što se u prvi mah osjećao dobro. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ove utakmice Arsenal ostaje prvi sa 75 bodova, pet više, ali i dvije utakmice više od Manchester Cityja koji sada ima sve u svojim rukama.

Southampton se ipak nije pomakao sa posljednjeg i sada ima 25 bodova, dva manje od Evertona koji je prvi iznad zone ispadanja, ali i utakmicu više.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ni SUDIJSKA NAVLACENJA nisu pomogla AR567ALU..Lik produzio 15, a igralo se 18 minuta..kad si GENETSK GUBITNIK, onda ti sve DZABA..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi