Zabavan dan za navijače Milana - Zapamtit će ga posebno tinejdžer iz Srbije
Foto - EPA

Lagana pobjeda Rossonera

Zabavan dan za navijače Milana - Zapamtit će ga posebno tinejdžer iz Srbije

Midhat Šljivak

AC Milan je u 16. kolu italijanske Serie A savladao Monzu na San Siru s 3:0. Ovaj dan će posebno upamtiti mladi fudbaler iz Srbije Jan-Carlo Simić koji je postigao gol na debiju.

AC Milan je gorak okus ispadanja iz Lige prvaka danas malo sprao pobjedom protiv Monze u prvenstvu. Bilo je laganih 3:0 za Rossonere.

Već u trećoj minuti domaći tim stiže do vodstva. Asistent je Pulišić, strijelac Reijnders za prednost od 1:0.

Tomasso Pobega morao je napustiti igru zbog povrede u 24. minuti. Stefano Pioli je odlučio ubaciti mladog Srbina Jan-Carla Simić (18) i to se ispostavio kao pravi potez.

Talentovani tinejdžer je na debiju uspio postići gol. Ostao je u napadu nakon prekida, iskoristio je ukazanu šansu i u 41. minuti na asistenciju Leaa pogađa za 2:0.

Oglasi

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku su oba tima imala šanse za promjenu rezultata.

Imala je Monza i nekoliko zicera. Međutim, Mike Maignan je čudo na golu i odbranio je nekoliko vrhunskih šansi.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 76. minuti. Noah Okafor koristi šansu i pogađa za 3:0 samo devet minuta po ulasku u igri.

Rezultat se do kraja nije mijenjao. Ostalo je 3:0 za crveno-crne koji su sada na 32 osvojena boda. Pet su iza Juventusa i šest iza Intera koji imaju utakmicu manje.

Monza je s druge strane u zlatnoj sredini. Na 11. su mjestu s 21 osvojenim bodom i po prvi put su ove sezone deklasirani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 16. kolo:

AC Milan - Monza 3:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi