Mladi Srbin na debiju za AC Milan digao San Siro na noge

Simić pogodio protiv Monze

Mladi Srbin na debiju za AC Milan digao San Siro na noge

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Srbije Jan-Carlo Simić debitovao je danas u Seriji A u dresu Milana i odmah je postigao pogodak.

Talentovani defanzivac Jan-Carlo Simić imao je debi iz snova za AC Milan. Mladi reprezentativac Srbije pogodio je za vodstvo Rossonera za 2:0 protiv Monze.

Simić je meč počeo na klupi, dobio je šansu za igru u 24. minuti zbog povrede koju je zadobio Tommaso Pobega. Uslijedio je debi kakav se može samo sanjati.

Simić je u 41. minuti meča postigao gol. Iskoristio je asistenciju Rafaela Leaa i pogodio je za vodstvo Rossonera od 2:0.

OVDJE pogledajte prvi gol Simića u dresu Milana.

Oglasi

Talentovanom defanzivcu predviđa se sjajna karijera. Srbija bi u njemu mogla dobiti još jednog strašnog igrača i vidjet ćemo kako će se razvijati u narednim godinama.

Simić kao i mnogi nije imao želje igrati za BiH

Mladi fudbaler Milana odabrao je da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Srbije, iako je mogao igrati za Njemačku i Bosnu i Hercegovinu.

Simić je rođen u Njemačkoj, otac mu je iz Bosne i Hercegovine, a mama iz Srbije. Odlučio se za nastupu dresu Orlova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Karijeru je ovaj mladi fudbaler počeo u dresu Stuttgarter Kickersa, nastupao je i za Stuttgart, a od 2022. godine je član AC Milana.

Sa samo 18 godina zablistao je na velikoj sceni. Pokazao je kvalitet i Stefano Pioli će očigledno moći ozbiljno računati na njega u narednom periodu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi