Igrač Rome prišao De Rossiju da ga pita koliko ima do kraja utakmice ne sluteći šta ga čeka

Llorente se brzo pokajao zbog toga

Igrač Rome prišao De Rossiju da ga pita koliko ima do kraja utakmice ne sluteći šta ga čeka

Endin Čaušević

Roma se uspjela plasirati u polufinale Evropske lige nakon što je i sinoć pobijedila na svom terenu Milan sa 2:1. Šou je ukrao trener domaćeg tima Daniele De Rossi reakcijom koja je oduševila fudbalski svijet kada ga je jedan od igrača Rome pitao koliko je ostalo do kraja utakmice.

Rimski klub briljirao je u dvomeču protiv starog rivala Milana i sa ukupnih 3:1 na kraju uspio je da se plasira u polufinale Evropske lige.

Roma je sinoć u revanšu slavila pred svojim navijačima sa 2:1 iako je već od 31. minute igrala s igračem manje nakon što je Celik zbog žestokog prekršaja dobio direktan crveni karton.

Ipak, Vučica je prije tog crvenog kartona uspjela da završi posao jer je već vodila sa 2:0. Prvo je Mancini u 12. minuti zabio gol za 1:0, a samo deset minuta kasnije Paulo Dybala udvostručio je prednost Rome.

Iako je Milan imao igrača više sat vremena na kraju Rossoneri to nisu uspjeli da iskoriste. Milan je jedino uspio da smanji prednost Rome u samom finišu utakmice kada je u 85. minuti Gabbia postavio konačnih 2:1.

Oglasi

Za Romu je ovo sigurno veliki uspjeh jer su ponovo u polufinalu jednog evropskog takmičenja, a za trenera Danielea De Rossija možda i najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri.

De Rossi je i sinoć srčano bodrio svoju ekipu s klupe i nije se smirivao svih 90 minuta. No, u jednom momentu trener Rome je u potpunosti ukrao šou kada mu je prišao jedan od igrača njegovog tima i postavio pitanje koje se njemu nije svidjelo.

U pitanju je Diego Llorente koji je u 72. minuti prišao De Rossiju kako bi ga pitao koliko je još ostalo do kraja utakmice, a trener Rome je "poludio" zbog toga.

De Rossi je Llorenteu jasno dao do znanja da ga igrači ne pitaju takve stvari i da se moraju fokusirati na utakmicu, a ne da pitaju trenera koliko je ostalo do kraja iste.

Oglasi

Kamera je snimila reakciju De Rossija koja je oduševila fudbalsku javnost i pokazala zaista koliko je on srčan trener.

Susret De Rossija i Llorentea možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Romu u polufinalu očekuje ponovo još jedan težak ispit jer će igrati protiv Bayer Leverkusena koji je ove sezone u nevjerovatnoj formi, te je tim Xabija Alonsa već osiugrao titulu prvaka Njemačke zbog čega se mogu fokusirati na Evropsku ligu.

U drugom polufinalu ovog takmičenja smo dobili iznenađujući par jer ćemo gledati okršaj Atalanta - Marseille. Prve utakmice igraju se 2. maja, dok su revanš susreti na programu sedam dana kasnije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Haha dobar..dobar.
1 0
vence
Ja, fkt pitao trenera koliko je do kraja..umjesto da digne glavu i vidi na semaforu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti