"Ja umjesto Kloppa? Hahahah"
Australac odbacio mogućnosti da ode iz Spursa

Kratko i jasno

"Ja umjesto Kloppa? Hahahah"

M. Šljivak

Jurgen Klopp odlučio je napustiti Liverpool na kraju sezone i engleski mediji svakodnevno spominju imena menadžera koji bi ga mogli zamijeniti. Tu se i našlo ime trenutnog šefa Tottenhama Angea Postecogloua, ali njegova reakcija na tu vijest dokaz je da od njegovog odlaska na Anfield nema ništa.

Ange Postecoglou nasmijao se kao nikad u životu kada je čuo da je kandidat za novog menadžera Liverpoola.

Nekoliko engleskih medija objavilo je informaciju kako je ovaj australijski stručnjak kandidat za nasljednika Jurgena Kloppa na Anfieldu, no njegova reakcija na tu vijest dovoljno govori da od toga nema ništa.

Nasmijao se 58-godišnji stručnjak na pitanje o tome hoće li zamijeniti Kloppa u Liverpoolu i zatim je rekao:

"Mislim da neću ništa reći na tu temu jer takvo nešto nikad neće ući u moj mozak kao prioritet u životu i profesionalnoj karijeri", kratko je rekao menadžer Spursa i okrenuo se svom timu:

Oglasi

"Ovdje sam sedam mjeseci i tek sam na početku. To vam sve govori. Bolno mi je što moram reći da smo još daleko od fudbala kakav želimo igrati, tim kakav želimo biti i tim kakav želimo imati."

"Imali smo dva dosta pozitivna transfer roka. Za sada je to jako dobro, ali pred nama je dug put", poručio je menadžer Tottenhama.

Ange Postecoglou voli napadački fudbal. To je pokazao i u Tottenhamu s kojim je trenutno na četvrtoj poziciji Premiershipa i vodi veliku borbu za plasman u Ligu prvaka. U jednom trenutku su bili i kandidati za titulu, no nakon blaže krize pali su na tabeli.

Odlični stručnjak je trenersku karijeru započeo u Australiji 1996. godine. Vodio je ekipu South Melbourne do 2000. godine, a zatim je bio selektor omladinskih selekcija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od 2009. godine je u punom pogonu. Radio je kao trener Brisbane Roara, Melbourne Victoryja, kao selektor Australije, zatim u japanskoj Yokohami, te škotskom velikanu Celticu.

Posao koji je radio u Škotskoj privukao je Tottenham. Odlučili su ga dovesti u svoje redove i za sada nisu pogriješili.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi