Za njega nikad  nije bilo dileme: "Srce odlučuje, vuče me prema BiH"

Odlučio da igra za Bosnu i Hercegovinu

Za njega nikad nije bilo dileme: "Srce odlučuje, vuče me prema BiH"

Esmer Oštraković

Adis Jašić, talentovani fudbaler koji ima 20 godina, nedavno je šokirao Austriju kada je jasno pokazao da će igrati za Bosnu i Heregovinu, a ne za Austriju.

Iako je prošao sve omladinske kategorije Austrije, Jašić je odlučio da igra za Bosnu i Hercegovinu, a potvrdio je za Der Standard da nije bilo mnogo dileme.

"Razmišljao sam o tome, ali uvijek me više vuklo prema Bosni i Hercegovini. Svi koji imaju prijatelje, koji dolaze sa Balkana znaju da nas vuče "tamo dole" odakle su nam roditelji. Pratio sam utakmice i odlučio sam da bih radije igrao za BIH", rekao je Jašić za Der Standard.

Direktor Fudbalskog saveza Austrije, peter Schottel bio je razočaran odkulom Jašića da igra za Bosnu i Hercegovinu.

"To je odluka mog srca. Mislim da Fudbalski savez Austrije nije mogao napraviti bilo šta da me veže za njihovu reprezentaciju. Odluka je mogla biti donesena i ranije. Nisam želio o tome razmišljati nego se skoncentrisati na sezonu pa sam mu dao moj konačan odgovor. Sada imam čistu glavu i ne moram ni s kim ništa da raspravljam". kaže Jašić.

Ovaj sjajni mladi fudbaler igra na poziciji desnog beka u Wolfsbergeru, ali može igrati i na lijevom beku kao i u veznom redu.

Oglasi

"Vidjet ćemo kako će biti u reprezentaciji BiH, nadam se pozivu selektora", jasno je rekao Jašić.

Austrijski mediji napominju da će Jašić imati žestoku konkurenciju jer BiH već ima dva sjajna desna beka, a to su Amar Dedić iz Salzburga i Jusuf Gazibegović iz Sturma.

Direktor NS Austrije (OFB) Peter Schotell ističe da je Jašić zapravio 'izradio' Austrijance.

"Uz puno razumijevanja da želite igrati za zemlju svojih roditelja, to možete učiniti drugačije“, rekao je on.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kazao je da je Jašić prošle godine trebao biti na okupljanju za talentovane igrače 'A' selekciju te zemlje, no da se to nije desilo zbog povrede nogometaša.

Kicker ističe da je Jašić važio za jednu od najvećih nada Austrije, pa je razočarenje time i veće.

Top Komentari

Treba svakog zvati od ove dijece koja igraju u inostranstvu jer nasa BH liga je tanka i tu je tesko naci nekog igraca da je vrijedan BH reprezentacije.
7 1
Gr0hot
Bravo djecace. Bravo tvojim roditeljima takodjer!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi