Otkrivena velika zavjera protiv Barcelone - Prvi čovjek La Lige želio je potpuno uništiti Katalonce
Foto - EPA

Nevjerovatno

Otkrivena velika zavjera protiv Barcelone - Prvi čovjek La Lige želio je potpuno uništiti Katalonce

Midhat Šljivak

Prvi čovjek La Lige Javier Tebas širio je lažne informacije oko 'Slučaja Negreira' kako bi naudio Barceloni. Ovu vijest donose katalonski mediji.

'Slučaj Negreira' u kojem je Barcelona optužena kako je izdvojila milionske iznose za sudijske savjete nekadašnjeg čelnika sudijske komisije Josea Marije Enriqueza.

Oni su mu od 2016. do 2018. godine za savjete oko suđenje isplatili 1.4 miliona eura, a potom su otkrivene i druge uplate izvršene godinama unazad, no Barca je dokazala da u kompletnom slučaju nije bilo ništa nelegalno što bi utjecalo na rezultate na terenu.

Kampanju protiv Barcelone vodio je i prvi čovjek španskog prvenstva Javier Tebas. Katalonski mediji tvrde da je Tebas namjerno dostavljao lažne informacije kako bi oštetio Barcelonu.

"Predsjednik La Lige namjerno je dostavljao lažne informacije u 'Slučaju Negreira' kako bi naštetio Barceloni", piše La Vanguardia i nastavlja:

Oglasi

"Te lažne informacije bile su jedan od glavnih okidača u slučaju protiv Barcelone i pojačale su agresivnost tužiteljstva. Imao je i ogroman utjeca u širenju tih informacija po medijima."

Javier Tebas se javno deklasirao kao veliki navijač Real Madrida. Iz Barcelone su upozoravali da ovaj čovjek radi protiv katalonskog tima i tražili su njegov odlazak s mjesta prvog čovjeka La Lige.

"Ne pamtim ovakvu krizu u jednom klubu. Mene je sramota i trenutno u Barceloni nemaju nikakvog objašnjenja", rekao je Tebas o kompletnom slučaju u februaru ove godine i dobio je žestok odgovor Barce.

"Neka bude jasno da Barcelona nikada nije kupovala sudije i Barcelona nikada nije imala namjeru da kupuje sudije, apsolutno nikada", poruka je predsjednika Joana Laporte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oni su ranije tražili da Tebas podnese ostavku, a nakon ovih informacija ti zahtjevi će sigurno biti još i jači.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Kad napisu veliki navijac Real Madrida ko da to znaci nesto hahaha pa covjek je predsjednik vec 10 godina Real nije 5 pehara uzeo u 10 godina barca samo lige ima 5 naslova, toliko o tome da se nesto Realu pomaze
2 2
sick_boy
Katalonski mediji... A covjek prizno da je uzimo pare...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi