Je li već poznat nasljednik Luisa Enriquea?
Foto: EPA

Ernesto Valverde prva želja Katalonaca

Je li već poznat nasljednik Luisa Enriquea?

Midhat Šljivak

Luis Enrique napustiće poziciju trenera Barcelone na kraju sezone.

Španski stručnjak je odlučio da napusti fudbal i želi da se posveti porodici, a već dugo mediji u ovoj zemlji licitiraju sa imenima njegovih nasljednika.

Iako su se ranije s Barcom povezivali Ronald Koeman i Jorge Sampaoli, za sada je najveći kandidat za klubu katalonskog kluba Ernesto Valverde (53).

Aktuelni trener Athletic Bilbaa je iznenada postao prva opcija za tim s Nou Campa. Rukovodstvo tima vjeruje kako je Valverde idealan kandidat jer dobro poznaje španski fudbal i da bi on donio mnogo ovom timu.

Pored njega spominju se još imena i Laurenta Blanca, Franka De Boera, te Mauricija Pochettina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valverde je u fudbalskoj karijeri nosio dres Barcelone dvije godine, a u trenerskoj je pored Athletica radio još u Espanyolu, Olympiacosu, Villarrealu i Valenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi