Jedan Italijan će do kraja života pamtiti Bilino polje

Azzurri slavili ubjedljiv trijumf

Jedan Italijan će do kraja života pamtiti Bilino polje

Admin Čaušević

Reprezentacije Italije je nastavila s maksimalnim učinkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Azzurri su s 0:3 pobijedili Bosnu i Hercegovinu. 

Susret igran na Bilinom polju do kraja života će pamtiti Pierluigi Gollini jer je 24-godišnji golman sinoć ispunio dječački san. 

Zaista su rijekte situacije da neki trener odluči da pri vodstvu svog tima u posljednjim minutama odluči da zamijeni golmane, a upravo je to uradio Roberto Mancini. 

Selektor reprezentacije Italije je u 88. minuti izveo iz igre Gianlugija Donnarummu te je ubacio Gollinija koji je tako upisao debitantski nastup za Azzurre. 

"15. 11. 2019 - Prvi put se nikad ne zaboravlja, to je već neizbrisivo. San koji postaje stvarnost. Veliko požrtvovanje se pretvorilo u osmijeh. To je ona stvar koju stalno kao dječak ponavljaš dok se igraš na ulici: želim postati fudbaler i igrati za reprezentaciju", poručio je Gollini.

Golman Atalante se zahvalio porodici, svim trenerima koji su ga do sada trenirali te svojim prijateljima iz mjesta Poggio i Ferrara gdje je i odrastao. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

View this post on Instagram

15-11-2019 La prima volta non si scorda mai. Ma questa è già indelebile. È un sogno che diventa realtà. È la somma dei sacrifici che diventano sorrisi. È quella cosa che ripeti sempre quando da bambino giochi per strada: voglio fare il calciatore e giocare in nazionale. La dedica è tripla , non potrebbe essere altrimenti: •la mia famiglia, perché c’è sempre stata; i miei amici, perché sono la mia forza; la mia compagna, perché è vita; •tutti gli allenatori dei portieri che mi hanno accompagnato fino a qui, perché mi hanno fatto crescere e capire; •e alla mia gente, quella di Poggio e quella di Ferrara, perché sono orgoglioso di essere uno di loro. Oggi sono felice. Oggi È un giorno speciale💙🇮🇹🧤 Pier #BelieveInYourDreams

A post shared by Pierluigi Gollini 👑 (@piergollo) on

Top Komentari

Leo
Bar je nekome ova utakmica u sjećanju XD
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi