Jedan nastup u posljednjih devet mjeseci dovoljan za poziv u reprezentaciju

Bajević je objavio spisak u ponedjeljak

Jedan nastup u posljednjih devet mjeseci dovoljan za poziv u reprezentaciju

A. Čaušević

Dušan Bajević je u ponedjeljak objavio svoj prvi spisak nakon preuzimanja reprezentacije BiH. 

Javnost u BiH je podijeljena oko izbora igrača što je na neki način bilo i očekivano. Među pozvanim igračima se našao i Bojan Nastić.

Nastić je u minulih devet mjeseci odigrao samo jedan takmičarski susret što je Bajeviću i njegovim pomoćnima bilo dovoljno da se nađe na spisku.

Interesantno, ovaj 25-godišnjak je svoj susret odigrao baš na dan kada je objavljen spisak. Bate Borisov je u prvom meču četvrtfinala Kupa Bjelorusije s 1:2 pobijedio Dinamo Minsk, a povratnik među Zmajeve je na terenu proveo svih 90 minuta.

Prije toga Nastić je posljednje minute upisao u duelu Italije i BiH kada mu je na torinskom Allianz stadiumu 11. juna Robert Prosinečki dao šansu u posljednjih 20 minuta susreta. 

Posljednji klupski nastup prije duela protiv Dinama Nastić je imao 18. maja. Tada je njegov bivši klub Genk odmjerio snage sa Beerschostom. Nastić je u pobjedi 1:2 upisao jednu asistenciju.

Ljetos se lijevi bočni fudbaler odlučio za transfer u BATE, međutim zbog administrativnih prepreka, tačnije nemogućnosti registrovanja na debi u novom klubu je morao čekati šest mjeseci.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Polufinalni meč baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske se igra 26. marta, a okupljanje je zakazano za tri dana ranije. BATE će u međuvremenu odigrati još dvije utakmice. Ligašku protiv Energetika te revanš u Kupu protiv Dinamo Minska.

Ostaje da se vidi da li će to fudbaleru rođenom u Vlasenici biti dovoljno da uhvati takmičarsku formu jer igranje zvaničnih utakmica i treniranje definitivno nije isto.

Top Komentari

GAAZZIIJAAA_br1.
Moze li objasnjenje za SABANADZOVICA!!
9 2
nightcry
a Duljević ???
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi